DEVA Partisi'nden yerel seçimlerde aday hamlesi

DEVA Partisi'nden yerel seçimlerde aday hamlesi
Yerel seçimlerde büyük iller dışında kalan tüm illerde kendi adayını çıkarma kararı alan DEVA Partisi'ne şimdiden adaylık için çok güçlü isimlerin başvuru yaptığı söyleniyor.

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ile grup kurmayı reddeden ve Meclis’te 15 milletvekili ile temsil edilen DEVA Partisi, yerel seçimlere parti logosuyla girmeye karar verdi.

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre 14 Mayıs seçimleri sonrasında ortaya çıkan tablo sonrasında yerel seçimlere parti logosuyla girme kararının netleştiğini belirten bir parti yetkilisi aksi takdirde ‘tabela partisi’ olmaktan öteye geçilemeyeceğini ifade etti.

Büyükşehirlerde tüm muhalefet ittifakı zorunlu

Parti teşkilatlarının da bu yönde net bir talebi olduğunu söyleyen parti yetkilisi büyükşehirlerde tüm muhalefetin ittifakının zorunlu olduğunun farkında olduklarını, bunun için adım atabileceklerini belirten DEVA yetkilisi, diğer bütün illerde DEVA olarak aday çıkaracaklarını kaydetti.

DEVA yetkilisi, şimdiden adaylık için çok güçlü isimlerden başvuruların geldiğini söyledi.

Grup kurma gibi bir gündem yok

Grup kurma gündemine ilişkin de konuşan parti yetkilisi yakın vadede bunun için vekil transferi gerçekleştirmek gibi bir gündemleri olmadığını, siyasi konjonktürün de şu anda buna uygun olmadığını belirtti. DEVA yöneticisi, bu konuda temkinli, yavaş, sakin ilerlemeyi tercih ettiklerini belirtti. Başta AK Parti olmak üzere tüm partilerin milletvekilli kadrolarında önemli değişiklikler olduğunu kaydeden DEVA yetkilisi, Meclis’teki tartışmaları, siyasetin gidişatını izleyerek günü geldiğinde bu tartışmalara girilebileceğini, yakın zamanda böyle bir grubun kurulmasının çok mümkün olmadığını kaydetti. (Kısa Dalga)

Politika