DEVA Partisi'nde peş peşe gelen istifaların arkasında ne var?

DEVA Partisi'nde peş peşe gelen istifaların arkasında ne var?
DEVA Partisi'nden bir yetkili partide peş peşe gelen istifalarla ilgili arzu edilen pozisyonlarda görevler verilmeyince bu tür istifalar yaşanabileceği değerlendirmesi yaptı.

Ali Babacan'ın genel başkanı olduğu Demokrasi ve Atılım Partisi’nde (DEVA) son dönem arka arkaya istifalar yaşandı. Son olarak Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Başkanı Yasemin Bilgel sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'a konuşan bir parti yetkilisi DEVA’nın büyük bir kongre atlattığını, herkesin "kendince bir beklentisinin" oluştuğunu, bu beklentilerde birinci önceliğin parti yönetimine girmek olduğunu söyledi. Yetkili arzu edilen pozisyonlarda görevler verilmeyince bu tür istifalar yaşanabileceğini söylerken İYİ Parti örneği verdi:

"Bizden daha önce kurulan İYİ Parti’nin kurucularının yüzde ellisi gitti. Ama İYİ Parti dimdik ayakta. Bunlar siyasette olur. AK Parti’nin kurucuları arasında şu anda dört kişi var. Bu sirkülasyon olur. Önemli olan gidenin yerini doldurabilecek vizyonda isimleriniz var mı yok mu? Ona bakmak lazım. DEVA Partisi’ne muazzam bir talep var ve giderek de artıyor."

HABERİN TAMAMI

Politika