DEVA ve Gelecek Partisi birleşiyor mu?

DEVA ve Gelecek Partisi birleşiyor mu?
Sözcü yazarı Saygı Öztürk, "Bu partilerde eğer birleşme gerçekleşirse 'Eş başkanlık' döneminin yanı sıra Davutoğlu'na 'Onursal genel başkanlık' unvanı da verilebilir" diye yazdı.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, CHP listelerinden seçime giren ve Meclis’te toplam 25 milletvekili ile temsil edilen DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin birleşmesi için görüşmeler yapıldığını aktardı.

DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat partilerin toplam 38 milletvekili bulunduğunu hatırlatan Öztürk’ün yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Ali Babacan'ın genel başkanlığını yürüttüğü DEVA Partisi'nin 15, Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi'nin ise 10 milletvekili var. Bu iki siyasi partinin birleşmesi için görüşmeler yapılıyor. Bu konuda hayli yol alındı. DEVA ile Gelecek Partisi birbirine yakın. O yüzden birleşmesi sancılı olmaz. Bu partilerde eğer birleşme gerçekleşirse 'Eş başkanlık' döneminin yanı sıra Davutoğlu'na 'Onursal genel başkanlık' unvanı da verilebilir.

İki partinin genel başkanları arasında görüşmeler devam ederken, TBMM'de güçlü bir grup oluşturabilmek için Saadet Partisi'nin de grupta yer alması amaçlanıyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu arasında da bu konuda görüşme yapıldı.

TBMM'de güçlü bir grup kurabilmek için gerekirse "Muvazaalı parti" kurulup o isim altına çalışma yapılması da gündemde. Demokrat Parti'nin de bu sürece dahil edilmesi amaçlanıyor. Yani, TBMM'de 38 kişilik güçlü bir grup oluşturulması da amaçlar arasında yer alıyor.

Bu görüşmeler devam ederken, çarşamba günü yapılacak TBMM Başkanlığı için üç siyasi partinin çalışmaları tamamlaması halinde ortak aday çıkarması da gündemde.” (Kısa Dalga)

Politika