DEVA ve Gelecek Partisi'nin HDP ile görüşmeye açık olduğu iddia edildi

DEVA ve Gelecek Partisi'nin HDP ile görüşmeye açık olduğu iddia edildi
İngitlere merkezli Reuters haber ajansına konuşan kaynaklar, DEVA ve Gelecek partilerinin HDP ile görüşmeye açık olduğunu dile getirdi.

Millet İttifakı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak açıklamasından sonra HDP'nin konumu tartışılıyor.

Salı günü İngiltere merkezli Reuters ajansına konuşan ittifaktan üst düzey isimler, HDP'nin desteğinin İyi Parti ve Saadet Partisi seçmenlerini 'caydırabileceğini' söylemişti.

Duvar'ın aktardığına göre ajansa açıklamalarda bulunan kaynaklar, DEVA Partisi ile Gelecek Partisi'nin 'HDP ile görüşmelere açık olduğunu' dile getirdi.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde Reuters'a konuşan Millet İttifakı'na dahil partilerden iki yetkili, HDP ile görüşmelerin, milliyetçi seçmenler arasındaki desteği zayıflatabileceğinden korkulduğunu söylemişti. Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Kılıçdaroğlu'nun 'HDP'yi ziyaret etmesini gerektiğini' dile getirmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: ''Sayın Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanı olarak 85 milyonun Cumhurbaşkanı olacak. Pek tabii olarak yarından itibaren, şu anda planlanıyor, Her kesimi STK'ları, siyasi partileri ziyaret edecek. Bu siyasi partilerden birisi de HDP'dir. HDP’yi ziyaret etmesi gerekir. Ziyaret etmemesi büyük eksiklik olur.''

Millet İttifakı'nda yaşanan cumhurbaşkanı adayı krizinin çözülmesinin ardından açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise "CHP, HDP ile görüşebilir. Ama masaya asla getiremez" demişti. (Kısa Dalga)

Politika