DEVA'dan Erdoğan'lı enflasyon videosu: 'Beştepe’den masallar'

DEVA'dan Erdoğan'lı enflasyon videosu: 'Beştepe’den masallar'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enflasyonla ilgili açıklamalarının montajlandığı video "5 yıldır ‘Enflasyonu düşüreceğim’ masalı anlatıyor" notuyla paylaşıldı.

DEVA Partisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Mayıs 2017'den günümüze kadar enflasyon ile ilgili açıklamalarından oluşan bir video yayınlandı.

Video partinin resmi twitter hesabından DEVA Genel Başkanı Ali Babacan'ın, “Videonun adı; Beştepe’den masallar. 5 yıldır ‘Enflasyonu düşüreceğim’ masalı anlatıyor" notuyla paylaşıldı. Erdoğan'ın ilk açıklamasında enflasyonun yüzde 11.7 olduğu bilgisi verilen videoda, 6 Haziran 2022'deki açıklama sırasında ise yüzde 73.50 olduğu kaydedildi.

BABACAN: BEŞTEPE TÜRKİYE'YE İŞKENCE EDİYOR

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün partisinin Karabağlar 1. Olağan Kongresi’ne katıldı. Babacan şunları söyledi:

"'Büyüdük ama dar gelirli vatandaşlarımızı daha da yoksullaştırdık' diyorlar ve yüzleri gülüyor. Utanç duyuyorum. Beştepe, tüm Türkiye’ye adeta işkence ediyor. Sayın Erdoğan ülkeyi gece yarısı kararnameleriyle yönetmeye alıştı ya, ona bağlı ekonomi kurumları da gece yarısı açıklamalarına başladı. İyice alıştılar devleti karanlıkta yönetmeye. Onların gece yarısı bozdukları ekonomiyi gündüz gözüyle düzelteceğiz."

'SOKAKLAR ERKEN SEÇİM İSTİYOR'

Buraya Kuşadası’ndan geldim. Önceki gün Manisa’daydım. Çarşıda, pazarda, her sokakta vatandaşlarımızla bir aradaydım. Sokaklar ne diyor biliyor musunuz? Sokaklar, derhal seçim diyor. Sokaklar: demokrasi, atılım, derhal, bugün diyor, sabır yok. Artık tünelin ucundaki ışık göründü. Tabii, Beştepe oligarkları için yolun sonu da göründü. Buradan Erdoğan’a sesleniyorum: Dönülmez akşamın ufkundayız. 84 milyon el ele vermiş, sandık gününü iple çekiyor. Herkes sabrediyor. Ama sandık günü geldiğinde bu iş bizde diyor. Ben de oy pusulasını açın, DEVA'nın damlanın altına mührü basın sonrasında iş bizde diyorum.

'LOZAN'I DELDİRMEMEK BİR NUMARALI GÖREVDİR'

Türkiye'nin dış politikası ve Yunanistan’la yaşanan gerilime ilişkin de Erdoğan'ı eleştiren Ali Babacan, konuşmasını şöyle tamamladı: "Koskoca Türkiye’nin dış politikası Sayın Erdoğan’ın keyfine endekslendi. Yunanistan'a sataşıyor. 6 ay sonra 'Dostum Yunanistan' derse şaşırmayın. Yarın döner 'Kardeşim Esad' der. Biz bütün tutarsızlıkları yüzlerine vuracağız. Dış politikada sonuç aldıkları bir tane bile alan yok ya, bir tane. Haklı olduğumuz konularda bile sonuç alamıyorlar.

İşte en son Yunanistan meselesi… Ege’de silahlanma ne demek arkadaşlar? Uluslararası hukuku ihlal etmek demek. Paris Anlaşması’nda yazıyor işte. Ama başka nerede yazıyor? Lozan’da yazıyor, Lozan’da! Lozan Barış Anlaşması, bu ülkenin kuruluş noktasıdır. Bu ülkenin başlangıç çizgisidir. Lozan’ı deldirmemek Türkiye Cumhuriyeti’nin bir numaralı görevidir. Hakkımızı hukukumuzu kimseye çiğnetmeyiz. Lozan’dan ve uluslararası hukukun diğer belgelerinden kaynaklanan tüm haklarımızı sonuna kadar savunuruz. Arkadaşlar, peki Erdoğan ne yapıyor? Tribünlere oynuyor. Gelmiş, Yunanistan’ı bize şikayet ediyor." (ANKA)

Politika