ÖZEL HABER | Devletin gözdesi Diyanet: Atanan 540 engelli memurun yarısı Diyanet’e

ÖZEL HABER | Devletin gözdesi Diyanet: Atanan 540 engelli memurun yarısı Diyanet’e
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı için 100 bin engelli, 540 engelli memur kadrosu için başvurdu. Sonuçlar dört gün önce açıklandı. Atanan kadronun neredeyse yarısı, 216 memur ataması Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarına yapıldı. Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere birçok bakanlık, Diyanet’e ayrılan kadroların çok gerisinde kaldı.

Engellilerin kamuda memur olarak istihdamları kapsamında fırsat eşitliğinin sağlanması, tüm engel gruplarında ve her eğitim kademesinde engelli bireylerin kamuda yer alabilmesi amacıyla kamuda engelli memur istihdamı, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPPS) adıyla merkezi bir sınavla düzenleniyor.

EKPSS kapsamında ortaöğretim, lisans ve lisansüstü eğitime sahip olanlar merkezi sınava; ilkokul, ortaokul ve ilköğretim mezunu olanlar ise kuraya tabi oluyor. İlki 2012 yılında düzenlenen merkezi sınavın beşincisi 15 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirildi. 2020 Kura başvuruları ise 18-30 Kasım 2020 tarihleri arasında alındı.

97 bin aday başvurdu

Sınava 97 bin 646 engelli aday başvurdu ancak devlet kadrolarına sadece 540 engelli atanabildi. Bu sayının 216’sı ise Diyanet İşleri Başkanlığı’na imam-hatip, Kuran kursu öğreticisi, müezzin-kayyım, büro memuru ve hizmetli olarak atanan yeni engelli memurlardan oluştu.

Binlerce aday ise "Herhangi bir kadroya yerleşemediniz" yanıtını aldı. 

 

Gündem