Dibi kararmış ve kireçle dolmuş demliği parlatma tekniği! Kimsenin bilmediği yöntem

Dibi kararmış ve kireçle dolmuş demliği parlatma tekniği! Kimsenin bilmediği yöntem
Demliğinizin dibi karardı ve kireçle dolduysa sakın çöpe atmayın. Hemen bu yöntemi deneyin

Bu yöntemle, dibi kararmış ve kireçle dolmuş demliği kolayca parlatarak ilk günkü gibi temiz ve parlak hale getirebilirsiniz. Artık çay keyfinizi lekelerle bozmak zorunda değilsiniz. Deneyin ve farkı görün!

Çay demliği, sık sık kullanıldığı için zamanla kireç ve lekelerle dolabilir. Bu durum, demliğin görünümünü kötüleştirebilir ve çayın tadını etkileyebilir. Ancak endişelenmeyin, çünkü bu yazıda sizlere kimsenin bilmediği bir yöntemle demliği parlatmanın püf noktalarını paylaşacağız.


SİRKE YÖNTEMİ

Sofralarımızdan ev temizliğine kadar pek çok işimizde kullandığımız sirke, çaydanlık parlatma konusunda da oldukça etkili bir yöntem. Sirke ile çaydanlıklarınızı parlatmak için çaydanlığınızın içerisine katacağınız bir miktar sirkeyi yaklaşık 15 dakika kadar kaynatın. Daha sonra çaydanlığı iyice durulayın. Bu işlem sonrasında çaydanlığın lekelerden kurtularak ışıl ışıl parladığını fark edeceksiniz.

9k.jpg

LİMON TUZU YÖNTEMİ

Eğer evinizde sirke yoksa veya sirke kullanmaktan hoşlanmıyorsanız bunun yerine limon tuzunu deneyebilirsiniz. Limon tuzu da çaydanlıkta oluşan lekeleri çözmede epey etkili bir yöntem. Bunun için 2-3 yemek kaşığı kadar limon tuzunu çaydanlığına boşaltarak 10-15 dakika boyunca kaynamaya bırakın. Ardından çaydanlığı güzelce ovarak durulayın. Sonrasında eskisi gibi parlayan çaydanlığınızı keyifle kullanmaya devam edebilirsiniz.

KAYA TUZU VE SİRKE YÖNTEMİ

Evde doğal yöntemlerle çaydanlığınızı zorlanmadan parlatabileceğiniz bir diğer yöntem ise kaya tuzu ve sirke karışımı. Öncelikle çaydanlığın içine kaya tuzu ve sirke döküp karıştırın. Ardından iyice kaynatın. Sonrasında çaydanlığı bir süngerle ovarak temizleyin. Bu işlemin ardından çaydanlığın lekelerden kurtularak parlak bir hâle geldiğine şahit olacaksınız. Kaya tuzu ve sirke karışımı, aynı zamanda çaydanlığınızı dezenfekte etmekte de epey etkili olacak.

Fotoğraflar: Youtube.com

İlgili Haberler
Yaşam