Didem Arslan Yılmaz'dan 'Kürtçe konuşan kişiyi yayından alma' açıklaması

Didem Arslan Yılmaz'dan 'Kürtçe konuşan kişiyi yayından alma' açıklaması
Didem Aslan Yılmaz, tartışmalara neden olan yayında, programa bağlanan kişiyi Kürtçe konuştuğu için değil, yeğenlerine hakaret ettiği için yayından aldığını söyledi. Didem Aslan Yılmaz, söz konusu kişinin Türkçe bildiği halde, başkaları anlamasın diye yeğenlerine hakaret ederken Kürtçe kullandığını ifade etti.
Didem Arslan Yılmaz, Show TV'de yayınlanan programına telefonla bağlanan Türkan Taşçı'nın Kürtçe konuşmasını 'hakaret içeriyor' gerekçesiyle engellemesinin ardından gelen tepkiler üstüne sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Didem Aslan Yılmaz'ın paylaşımları şöyle:

1-Dünkü yayınımıza, Urfa’dan gelen Hayriye Taşcı, “babası benden 4 aylık bebeğimi kaçırıyor, bana yardım edin”diyerek, ablası Ayfer Taşcı ile birlikte programımıza katıldı. Kızlar aileleri tarafından tehdit aldıklarını söyleyip, öldürülmekten korkuyorlardı.

2- Yayın devam ederken kızların Halası Türkan hanım yayına bağlanmak istedi. Yeğenleriyle şakır şakır türkçe konuştu, önce kızlara türkçe hakaretler etti. Sonra da aniden kızlarla kürtçe konuşmak istediğini söyledi.

3- Hala Türkan hanım, benim ve seyircimin kızlarla konuşmasını anlamamızı istemedi. Yeğenleriyle kürtçe konuşarak, konuşulanları gizlemek istedi. Halanın bizden önceden tercüman talebi de olmadı.

4- Türkan hanımı, Kürt olduğu için yayından aldırmadım. Yeğenlerine hakaret ve küfürler ettiği için yayından aldım. Öyle olsa yeğenlerini yayına konuk etmezdim.

5- Kürtçeye bir tepkim olamaz. Yayında 'doğu dili' diye hiçbir ifadem de yok…

6- Hala Türkan hanım, Arapça da konuşmak isteseydi, İngilizce de konuşmak isteseydi, aynı tepkiyi gösterirdim. Çünkü, onun ne söylediğini bilmemiz gerekiyordu, kızların can güvenliğinden endişe ediyordum.

7- Sivaslı bir ailenin kızıyım. Memleketimin doğusu batısı kuzeyi ve güneyi ile ilgili ayrım yaptığımı iddia etmek, hele etnik ayrım yaptığımı söylemek tamamen gülünç.

8- Yayının sadece 10 saniyesini servis edip sanki ortada bir siyasi tartışma varmış gibi linç başlatanların amacı “ülkenin fay hatlarını kaşımak” Not: Bu arada Kürtçe konuşan vatandaşlarımızla hiçbir sorunum yok, yanlış anlayan varsa onlardan özür dilerim.

TIKLAYIN - Didem Arslan Yılmaz, Kürtçe konuşan konuğu yayından aldı: "Burası Türkiye Cumhuriyeti"

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.