Dilan Polat'tan yeni mektup: 'Boğuluyorum burada'

Dilan Polat'tan yeni mektup: 'Boğuluyorum burada'
'Kara para' soruşturmasında tutuklanan, mal varlıklarına el konan ve şirketlerine kayyum atanan Dilan Polat yeni bir mektup yazdı.

Engin Polat'ın kız kardeşi Kübra Uzun sosyal medya hesabından Dilan Polat ve Polat çifti ile birlikte tutuklanarak cezaevine gönderilen Nilgün Yılmaz'ın kendilerine gönderdiği mektubun bir kısmını paylaştı.

'Hiç iyi değilim'

Dilan Polat'ın görümcesi paylaşımına "Mektupları bugün ulaştı tam iki sayfa bir parçasını paylaşmak istedim" notunu düştü. Paylaşımda Polat'ın "Çok özledim be Kübram. Siz gelince hep iyiyim diyorum ama hiç iyi değilim, B0ğuluyorum burada... Canım annem sizi öyle çok özledim ki. Canım Kübram hepinizi çok özledim. Şu an saat 20.30 öyle çok sıkıldık ki. 4 duvar arasında Nilgül ile beraber yürüdük oda içinde bir ileri bir geri. Bacaklarım ağrıyor. Her gün düşünmekten..." yazdığı görüldü.

Ne olmuştu?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınmış ve 19 saat süren işlemlerin ardından tutuklanmıştı.

Polat çiftinin tutuklanmasının ardından pek çok sosyal medya fenomeni mercek altına alındı. Hatta Hazine ve Maliye Bakanlığı sosyal medya fenomeni olarak kara para aklayan, vergi kaçıranlara yönelik özel ekip kurdu.

Ekip vergi incelemesi yaparken, kara para izi tespit ederse dosyayı Mali Suçlar Araştırma Kurulu'na (MASAK) iletiyor. MASAK uzmanları da suç gelirlerinin aklanması boyutuyla inceleme yapıyor. Suç unsuru tespit edildiğinde savcılığa bildiriliyor. (Kısa Dalga)

Gündem