Dilan ve Engin Polat soruşturmasında sosyal medya fenomenlerinin ifadesi istendi

Dilan ve Engin Polat soruşturmasında sosyal medya fenomenlerinin ifadesi istendi
Dilan ve Engin Polat soruşturmasında, 13 şüphelinin ifadesinin alınması istendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da tutuklandığı soruşturmaya dahil edilen 13 şüphelinin ifadesinin alınması için emniyete yazı yazdı.

Soruşturma kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) soruşturmaya sonradan dahil edilen Eylül Öztürk Özkan, Feyzanur Başar, Kadir Yiğit, Mervenur Korkut, Muhammed Oğuz Başar, Murat Yiğit, Nez Demirhan, Tolunay Topal, Yasemin Yiğit, Yavuz Selim Korkut, İleyda Topal, İlke Elagöz ve Tuğba Demirhan hakkında mali analiz raporu hazırladı.

Gözaltı işlemler uygulanmadan ifade alınacak

Başsavcılık bu rapor üzerine İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne yazı yazarak şüphelilerin gözaltı işlemi uygulanmadan ifadelerinin alınmasını istedi. Öte yandan, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, MASAK raporunda tespiti yapılan malvarlıklarının elde edilmesine ilişkin bilgi ve belgelerin acil şekilde gönderilmesini talep etti.

Ne olmuştu?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınmış ve 19 saat süren işlemlerin ardından tutuklanmıştı.

Polat çiftinin tutuklanmasının ardından pek çok sosyal medya fenomeni mercek altına alındı. Hatta Hazine ve Maliye Bakanlığı sosyal medya fenomeni olarak kara para aklayan, vergi kaçıranlara yönelik özel ekip kurdu.

Ekip vergi incelemesi yaparken, kara para izi tespit ederse dosyayı Mali Suçlar Araştırma Kurulu'na (MASAK) iletiyor. MASAK uzmanları da suç gelirlerinin aklanması boyutuyla inceleme yapıyor. Suç unsuru tespit edildiğinde savcılığa bildiriliyor. (Kısa Dalga)

Gündem