Dilenciler 'tam kapanma' öncesi tam mesaide

Dilenciler 'tam kapanma' öncesi tam mesaide
Samsun'da 17 günlük tam kapanma öncesinde zapıta ekipleri düzenledikleri operasyonlarla adeta adım başı dilenci yakaladı.

Türkiye'de cuma günü başlayacak 18 günlük tam kapanma süreci öncesinde, dilenciler de adeta tam mesaiye çıktı.  Samsun'un cami önleri başta olmak üzere pek çok işlek cadde ve sokağında, adım başı bir dilenciye rastlamak mümkün hale geldi.

Samsun'un Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de, ilçenin işlek caddelerinde düzenlediği operasyonla dilencileri suçüstü yakaladı. Dilencilere işlem yapan ekipler, üstlerinden çıkan ve dilencilik yoluyla elde edilen paraları tutanak tutarak kamuya teslim etti.

Çeşitli noktalardan ekipler tarafından alınan ve araçlarla Zabıta Noktası’na getirilen dilencilerin üst araması gerçekleştirildi. Şahısların dilencilik yoluyla elde ettiği paraları tutanak tutarak kamuya teslim etti. Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, Atakum’da özellikle hastane ve cami çevrelerinde dilencilik yapan kişilere yoğun denetime devam edeceklerini söyleyerek yurttaşları da insani duyguları sömüren dilencilere karşı tedbirli olmaları ve para vermemeleri konusunda uyardı.  (AJANSBİZİM)

Gündem