Dilipak, 'AKP'nin papatyaları' yazısı nedeniyle 100 bin lira manevi tazminat ödeyecek

Dilipak, 'AKP'nin papatyaları' yazısı nedeniyle 100 bin lira manevi tazminat ödeyecek
Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'a İstanbul Sözleşmesi'ni savunan kadınlara karşı 'AKP'nin papatyaları' ve 'fahişe' ifadelerini kullanması nedeniyle yargılandığı davada 100 bin liralık manevi tazminat ödemesine hükmedildi.
Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'a, İstanbul Sözleşmesi'ni konu aldığı yazısı nedeniyle AKP Kadın Kolları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olduğu KADEM tarafından açılan davada  100 bin liralık manevi tazminat ödemesine karar verildi.
Dilipak "AKP'nin papatyaları" başlıklı yazısında “AK Parti içindeki AKP’liler, FETÖ’nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum ‘Yeşil Sermaye’ de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim ‘Yeşil sermaye’ davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!" demişti.
AKP, 81 ilde Dilipak hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Gündem