Dini vakıfta çocuğa istismarı kameralar ortaya çıkardı

Dini vakıfta çocuğa istismarı kameralar ortaya çıkardı
İstanbul Sultangazi’de İşrak Vakfı müdürü, istismar suçundan tutuklandı.

İstanbul Sultangazi’de İşrak Vakfı müdürünün 14 yaşında bir erkek çocuğu istismar ettiği ortaya çıktı. tv100’den Devrim Tosunoğlu’nun haberine göre; istismar vakıftaki kameralara da yansıdı. 18 Eylül 2022 tarihli görüntü izleme tutanağında şüphelinin, çocuğu kardeşinin Kur’an kursundaki durumu ile ilgili görüşmek amacı ile odaya çağırdığı, ardından kapıyı kilitlediği kaydedildi.

Çocuğun ailesi, savcılığa şikâyette bulundu ancak bir süre sonra ifadelerini geri çekti. Savcılık, işin peşini bırakmadı ve ilk ifadelerin tutarlı olduğu kanatine verdi.

Vakıf yönetimi, taciz iddialarını ayyuka çıkmasının ardından kapılara tadilat yaptırdı. Vakıf, kapının neden kilitli olduğuna “Kapı kolları bozuk” yanıtı verdi.

İddianamede, dosya kapsamındaki suçun niteliği, mağdurun koruma ihtiyacının bulunması, yaşı gereği yönlendirilmesinin kolay olması, şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği hususunda kamu davası açmaya yeterli delil elde edildiği belirtildi. Vakıf müdürü tutuklandı. Kişiyi hürriyetten yoksun kılma, çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçlamasıyla 13 buçuk yıldan 30 yıla kadar hapsi istendi. 14 yaşındaki çocuk ise devlet korumasına alınmadı.

Gündem