Iş bırakan Özak Tekstil işçilerine jandarma müdahalesi

Iş bırakan Özak Tekstil işçilerine jandarma müdahalesi
Sendikal haklarını kullanabilmek ve işten çıkarılan bir arkadaşlarının geri alınmasını sağlamak için iş bırakan Özak Tekstil işçilerine jandarma müdahale etti.

Şanlıurfa’daki Özak Tekstil yönetiminin, sendikada örgütlü işçiler üzerinde baskı kurduğunu belirterek iş bırakan işçilerin işyeri önünde başlattığı nöbet eylemi günlerdir sürüyor.

BİRTEK-SEN’in sosyal medya platformu X üzerinden yapılan paylaşımda, “Özak Tekstil işçileri bu sabah yine ağır bir jandarma saldırısı ile karşı karşıya kaldı” denildi.

Coplu ve tazyikli su

Jandarmanın copla ve tazyikli suyla işçilere müdahale ettiğini, yaralı işçilerin olduğunu belirten BİRTEK-SEN, aralarında iki sendika yöneticisinin de bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığını yazdı.

'Yüzlerce işçiye göz göre zulüm yapılıyor'

BİRTEK-SEN'in paylaşımı şöyle:

“Yüzlerce işçiye göz göre zulüm yapılıyor. Bu zulme sessiz kalmayın! İşçilerin üstüne çöküp hak mücadelemizi sindirmeye çalışıyorlar. İşçilerin sesini kesmeye çalışanlara karşı her yeri Özak direnişi alanına çevirelim! Urfa halkına çağrımızdır! Özak işçilerine sahip çıkın!”

Ne olmuştu?

Urfa Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 700 işçinin çalıştığı Özak Tekstil'de 450 işçi Hak-İş'e bağlı Öz İplik İş Sendikasından istifa ederek BİRTEK SEN'e üye oldu. Sendika değişikliğinin ardından baskı ve mobbinge maruz bırakıldıklarını belirten işçiler, 27 Kasım pazartesi günü bir kadın işçinin işten çıkarılmasının ardından iş bıraktı. (Kısa Dalga)

Gündem