Direnişteki işçilere ‘asit’ ile gözdağı: 11 kişi zehirlenme tehlikesi yaşadı

Direnişteki işçilere ‘asit’ ile gözdağı: 11 kişi zehirlenme tehlikesi yaşadı
Barutçu Tekstil patronu, asit dolu ağzı açık tankların bulunduğu kamyonu direnişteki işçilerin beklediği alana getirdi.

Bursa'da sendikaya üye oldukları için işten atılan ve direnişte olan işçiler, patronun direniş alanına asit dolu varil getirmesi nedeniyle zehirlendi. Hastaneye kaldırılan işçiler, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Bursa’da bulunan Barutçu Tekstil fabrikasında işçiler, Öz İplik-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarıldı. Farklı zamanlarda işten çıkarılan toplam 9 sendikalı kadın işçi, işe iade talebiyle direnişe başladı.

Direniş yaklaşık 107 gündür fabrika önünde devam ederken, Barutçu Tekstil patronu dün asit dolu ağzı açık tankların bulunduğu kamyonu işçilerin beklediği alana getirdi.

İşçilerin kötü kokudan etkilenerek durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine AFAD ekipleri geldi.

Ambulansla hastaneye kaldırılan 9 işçi ve iki sendika yöneticisi, tedavilerinin ardından taburcu edilirken, patronun direnişi kırma girişimlerine boyun eğmeyeceklerini ifade etti.

direnistekiisci.jpg

“Açlıkla öldüremediler kimyasalla öldürecekler”

Umut Sen de patronun bu girişimine sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Umut Sen, “Alçaklar işçileri öldürmeye teşebbüs etti! Barutçu Tekstil patronu direniş alanına ağzı açık asit varilleri taşıyan kamyonu yanaştırıp işçileri zehirledi. Lütfü Barutçu, işçi sınıfı bunun hesabını senden soracak. İşçilerin emeğine çöktüğü yetmemiş gibi üstlerine üstü açık asit tankı sürdüren patron işçi düşmanıdır. Açlıkla öldüremediler kimyasalla öldürecekler. Çalışma ve adalet bakanlıkları ne yapmaktadır?” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem