TRT'de Osman Kavala dizisi

TRT'de  Osman Kavala dizisi
TRT’nin ‘yerli ve milli’ olarak piyasaya sunduğu yeni dijital platformu “tabii”de yayınlanan Metamorfoz isimli dizi, yaklaşık 6 yıldır cezaevinde tutulan Osman Kavala’yı konu ediniyor.

TRT’nin yeni dijital platformu “Tabii”de yayınlanan Metamorfoz isimli dizide yaklaşık 6 yıldır cezaevinde tutulan Osman Kavala’nın konu edildiği belirtildi.

Serbestiyet'te yer alan habere göre, fragmanında Gezi olaylarına atıflar yapılan dizinin ilk bölümü yayınlandı. İlk bölümde babasının ölümü üzerine holdingin başına geçip “kapitalistleşen” solcu işadamı Teoman Bayramlı, bir Amerikan ajanına Türkiye Cumhuriyeti’ne ait çeşitli koordinat bilgilerini sızdırıyor, teknesinde kim olduğu belirtilmeyen ‘Komşusunun işgalinden Amerika sayesinde kurtulan’ bir Körfez ülkesi bakanıyla toplantı yapıyor.

Dizinin yönetmeni Murat Onbul; Tarkan, Mor ve Ötesi, Ozan Doğulu gibi birçok müzisyene yaptığı kliplerle tanınıyor. Onbul ayrıca bir dönem TRT’de yayınlanan Leyla ile Mecnun dizisinde de yönetmenlik yapan bir isim.

Dizinin senaristi ise Mustafa Burak Doğu. Doğu aynı zamanda Diriliş: Ertuğrul, Deliler Fatih’in Fermanı, Mavera: Hacı Ahmed Yesevi, Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı gibi son dönem popüler TRT yapımlarının da senaristi.

Dizinin başrolünde oynayan Can Nergis de dizideki görüntüsünde Osman Kavala’ya olan benzerliği ile dikkat çekiyor. İlk bölümünün yayınlanmasının üzerinden 1 ayı aşkın süre geçmesine rağmen, tabii platformunda dizinin diğer bölümleri henüz yayınlanmadı.

Kavala'nın eşi Ayşe Buğra'ya halktv.com.tr'ye yaptığı açıklamada "Karalama kampanyasının bir parçası. Avukatlarımız bir şeyler yaparlar mı bilmiyorum. Bekliyoruz" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem