Dişini çektirdi, 3 gün sonra hayatını kaybetti: 5 yaşındaki Deniz'in ölümü araştırılıyor

Dişini çektirdi, 3 gün sonra hayatını kaybetti: 5 yaşındaki Deniz'in ölümü araştırılıyor
Bursa'da dişini çektirdikten sonra çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden 5 yaşındaki Deniz Sönmez'in ölüm nedeni araştırılıyor. Ailesi diş kliniğini suçlarken Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Bursa'nın Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan Elena ve Aydın Sönmez çifti, 10 Kasım tarihinde tek çocukları Deniz Sönmez'i, diş ağrısı şikayetiyle özel bir diş kliniğine götürdü.

DHA'nın haberine göre, muayene sonrasında dişlerinde çürük tespit edilen Deniz'e genel anestezi altında narkoz verilip operasyon gerçekleştirildi.

Ancak operasyonun ardından çocuğun narkoz etkisi geçtikten sonra durumu kritikleşti. Ağzında yoğun kanama, yüksek ateş ve titreme başlayan Deniz, ailesi tarafından Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne götürüldü.

Doktorların tüm çabalarına rağmen, Deniz Sönmez dün sabah oksijen azlığına bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Deniz'in cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, ailenin şikayeti üzerine Bursa Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı, İl Sağlık Müdürlüğü de olayı inceleme altına aldı.

Otopsi işlemlerinin ardından Deniz'in cenazesi yakınlarına teslim edilerek toprağa verildi. Cenaze törenine Keles Kaymakamı Ertuğrul Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Keskin ve aile yakınları katıldı. Cenazede, anne ve babanın acılı bir şekilde durmakta güçlük çektikleri gözlendi.

disini-cektiren-cocuk-2.jpeg

Diş kliniği: Açıklama yapamayız

Olayla ilgili diş kliniği yetkilileri, konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü'ne bilgi verdiklerini belirtirken, aileye karşı herhangi bir açıklama yapmayacaklarını ifade etti. Soruşturma ve inceleme süreci devam ediyor.

Anne Elena Sönmez, oğlunun durumuyla ilgili yapılan operasyon sonrasında yaşadıklarını anlatarak, klinik personeli ve diş hekiminin ilgisizliği konusunda isyan etti.

"Ben ölüyorum" dedi

Defalarca yardım istemesine rağmen kimsenin ilgilenmediğini öne süren anne, "Ben ölüyorum" diyen oğlunun yardım çığlıklarına rağmen anestezi uzmanının operasyon sonrasında hemen ayrıldığını ifade etti. Ayrıca, oğlunun ağzında yoğun kanama, yüksek ateş ve titreme yaşadığını ancak klinik personelinin bu durumu normal karşıladığını belirtti.

Baba Aydın Sönmez ise yaşanan süreci anlatarak, genel anestezi ile yapılan operasyon sonrasında çocuğunun durumunun hızla kötüleştiğini ve anestezi doktorunun ilgisizliği konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ayrıca, çocuklarının genel anesteziye alınmasının sebebini, küçük yaşta olmasına ve durmamasına bağlayarak, olayın ardından yaşadıkları dramı paylaştı.

Aile, yaşadıkları trajik olayın ardından adaletin sağlanması için şikayetçi olduklarını ve soruşturmanın en sonuna kadar devam etmesini istediklerini ifade etti. (Kısa Dalga)

Gündem