Dışişleri Bakanı Fidan'dan Katar'a ziyaret

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Katar'a ziyaret
Son olarak İran'ın İsrail'e İHA Saldırısı üzerine yeniden hareketlenen Orta Doğu'da ülkeler arası görüşme trafiği hızlandı. Görüşmeler kapsamında Hakan Fidan yarın Katar'a gidiyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya gelecek.

Görüşme kapsamı , ikili ilişkilerin yanı sıra Filistin'deki durum ve bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı ' olarak bildirildi.

Hamas Yetkilileri ile görüşecek

T24' te yer alan habere göre Fidan, ziyaret kapsamında Hamas yetkilileriyle de görüşecek, yapılan görüşmeler çerçevesinde devam eden müzakereler de gündem maddeleri arasında yer alacak.

İran'ın pazartesi günü İsrail'e düzenlediği saldırıdan sonra tüm dünya İsrail ve İran gerilimine odaklanmış durumda. Birçok ülke ABD'nin de desteğini alan İsrail'in bölgede Filistin'den sonra yeni bir savaş durumunu tetiklemesi endişesi taşırken durumu kontrol altına almak için pek çok ülke arasında arka kapı diplomasisi sürdürülüyor.(Kısa Dalga)

Dünya