Dışişleri'nden Danimarka'ya tepki: Aşağılık bir saldırı

Dışişleri'nden Danimarka'ya tepki: Aşağılık bir saldırı
Dışişleri Bakanlığı, faşist bir grubun Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim yakmasına izin verilmesini kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Danimarkalı faşist grup Danske Patrioter'in Bakanlığı, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim yakmasına izin verilmesini kınadı.

Danimarka'daki İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli marjinal grubun üyeleri, Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kur'an yakılması "aşağılık bir saldırı" olarak nitelendi. Açıklamada şöyle denildi:

"Bu saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz. Danimarka makamları, uluslararası sorumlulukları çerçevesinde hareket etmeli ve İslam dinine ve milyarlarca inananına yönelik nefreti körükleyen bu çirkin eylemlerin önlenmesi için gerekli tedbirleri almalıdır."

Irak Büyükelçiliği önünde Kur'an yakan grup, geçen hafta da benzer bir gösteri düzenlemiş ve olayları Facebook üzerinden canlı yayınlamıştı. İslam karşıtı pankart açan ve İslam'a hakaret içeren sloganlar atan grup üyeleri, Irak bayrağını ve Kur'an-ı Kerim'i yere atarak üzerine basmıştı.

Danske Patrioter, ayrıca Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'e saldırı düzenleyerek, İslam'a hakaret etmişti.

Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Danimarka'daki Irak Büyükelçiliği önünde yeniden Kur'an-ı Kerim yakılmasını şiddetle kınıyoruz. Bu sistematik eylemler, aşırılık ve nefretin bulaşmasına izin veriyor." ifadeleri kullanıldı. (Kısa Dalga)

Gündem