Dışişleri'nden Kosova ve Sırbistan arasındaki anlaşmaya ilişkin açıklama

Dışişleri'nden Kosova ve Sırbistan arasındaki anlaşmaya ilişkin açıklama
Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği yol haritası çerçevesinde Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine dair anlaşma ve uygulama eki üzerinde de mutabakata varılmasının memnuniyetle karşılandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesini teminen AB yol haritası çerçevesinde 27 Şubat 2023 tarihinde Brüksel'de anlaşmaya varılmasını müteakip Kosova ve Sırbistan liderlerinin 18 Mart 2023 tarihinde Ohri'de söz konusu anlaşmanın uygulama eki üzerinde de mutabakat sağlamasını memnuniyetle karşılıyoruz. Önümüzdeki dönemde tarafların söz konusu anlaşmanın hükümlerine tam olarak riayet ederek somut sonuçlar elde etmesini ümit ediyoruz" denildi.

'Girişimleri destekleyeceğiz'

Ayrıca Türkiye'nin de başta elektrik dağıtım meselesi olmak üzere sürece katkı sağladığı vurgulanarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız ahiren hem Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç hem Kosova Başbakanı Kurti ile ayrı ayrı görüşmeler yapmıştır. Türkiye olarak Kosova ve Sırbistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesini amaçlayan tüm girişimleri desteklemeyi sürdüreceğiz" ifadelerine yer verildi. (DHA)

Dünya