Dışkapı Hastanesi'nde 85 işçi ihbar tazminatları dahi verilmeden işten çıkarıldı

Dışkapı Hastanesi'nde 85 işçi ihbar tazminatları dahi verilmeden işten çıkarıldı
Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan 85 yemekhane işçisi yeni yılda işte atıldı. İşten atılan işçiler Sağlık Bakanlığı'na tazminat davası açacak.

ESRA TOKAT


Etlik Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte zamana yayılarak kapatılan Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan 85 yemekhane işçisi yeni yıla işsiz girdi.

Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi kamuoyu tepkisi nedeniyle kapatılmayıp atıl hale getirilmişti. Geçtiğimiz Temmuz ayında ise hastane için yıkım kararı çıktı.

gcym-ypxgaa17su.jpeg
İşten atılan işçiler

Yeni yıla işsiz girdiler

Yıkım kararı çıkan hastanenin yemekhanesinde çalışan aralarında aşçı ve garsonların olduğu 119 işçi önce Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Mevki Ek Bina'da görevlendirildi. Ardından buranın personel sayısı az olduğu gerekçesiyle 85 işçi 31 Aralık Pazar günü ihbar tazminatları dahi verilmeden bir günde işten çıkarıldılar.

'Sağlık Bakanlığı'na tazminat davası açacağız'

Yeni yıla işsiz giren işçiler ise duruma oldukça tepkili. 16 yıldır çalışan yemekhane personeli, "Yeni yıla kutlayarak değil ağlayarak, işsiz girdik biz. Taşeron firmada çalışıyoruz ancak üst iş verenimiz Sağlık Bakanlığı bu yüzden Sağlık Bakanlığı'na tazminat davası açacağız" bilgisini verdi.

20 yıldır hastanenin yemekhanesinde garson olarak çalışan bir diğer işçi ise, "Sağlık Bakanlığı'nın bizi bir başka hastanede görevlendirmesi gerekiyordu" dedi.

Ne olmuştu?

Ankara’da bulunan Etlik Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte Onkoloji Eğitim Araştırma Hastanesi, Etlik Zübeyde Kadın Sağlığı Hastanesi, Sami Ulus Çocuk Hastanesi, Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Ulucanlar Göz Hastanesi’nin kapatılarak buraya taşınacağı iddiası gündeme gelmişti.

Koca, 'Kapatılacak hastanemiz yok' demişti

Kamuoyunda yaşanan tepkiler sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaparak hastanelerin kapatılmayacağını söylemiş ve"Ankara Etlik Şehir Hastanesi 28 Eylül'de açılıyor. Bu hastanenin açılışı sebebiyle Onkoloji E. A. Hastanesi ile Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapatılacağı yönündeki iddialar asılsızdır. Kapatılacak hastanemiz yok" ifadesini kullanmıştı.

Ancak kapatılmayacağı söylenen Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Sami Ulus Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kadın Doğum Hastanesi yakın zamanda yıkılacağı ortaya çıktı.

Gündem