DİSK'ten imza kampanyası: "Vergide adalet istiyoruz!"

DİSK'ten imza kampanyası: "Vergide adalet istiyoruz!"
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), "vergide adalet" için imza kampanyası başlattıklarını açıkladı. Ayrıca DİSK, 15-16 Aralık'ta da Vergi Daireleri önünde üyelerle bir araya gelerek basın açıklaması yapacağını duyurdu.

DİSK, yüksek enflasyon karşısında artan vergi yüküne, alım gücünün her geçen gün azalmasına ve ücretlerin de erimesine karşı, bugün “Vergide adalet istiyoruz" diyerek imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyasını sosyal medya üzerinden duyuran DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Gelir vergisi oranı, ücretlilerde yüzde 10’a düşürülmelidir. Vergi tarife dilimleri, en az asgari ücret veya yeniden değerleme oranında artırılmalıdır. Vergide adalet mücadelemiz imza kampanyamızla devam ediyor" açıklamasını yaptı. Kampanya kapsamında 14 Aralık Çarşamba ve 15 Aralık Perşembe günü vergi dairelerinin önünde de basın toplantısı gerçekleştirilecek.

DİSK tarafından "Sadece DİSK’li işçileri değil tüm işçileri, ücretiyle geçinen herkesi bulunduğu her yerde imza toplamaya çağırıyoruz" sözleriyle hazırlanan imza kampanyasında yer alan talepler ise şöyle:

  1. Gelir vergisi oranı ücretlilerde yüzde 10’a düşürülmelidir.
  2. Vergi tarife dilimleri en az asgari ücret veya yeniden değerleme oranında artırılmalıdır.
  3. İşverenlere uygulanan 5 puan SGK prim desteği çalışanlara da uygulanmalıdır.
  4. Çağdışı damga vergisi tümüyle kaldırılmalıdır.

Ekonomi