DİSK'ten Vali Gül'e: Derin kızımızın gösterdiği olgunluğu göstermesini bekliyoruz

DİSK'ten Vali Gül'e: Derin kızımızın gösterdiği olgunluğu göstermesini bekliyoruz
İstanbul Valisi Davut Gül, Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacağı açıklamasının ardından ,DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu Vali Gül'e 23 Nisan'da Vali Gül'ün makamına oturarak "1 Mayıs'ta Taksim için izin verirdim" diyen Derin'i hatırlattı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) “Ulusal ve Uluslararası Yargı Kararları Çerçevesinde 1 Mayıs, Hukuk, Taksim” konulu basın toplantısı düzenledi.

Taksim’de bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, İstanbul Valiliği’nin yasak kararına tepki gösterdi.

İstanbul Valisi Davut Gül, Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs’ta kapalı olacağını söyledi. Davut Gül, “1 Mayıs 2012 yılında itibaren Taksim’de kutlanmıyor. Dolayısıyla Taksim bu anlamda bu tür etkinliklerin tamamına kapalı. Biz başta DİSK, KESK ve benzeri kuruluşlar olmak üzere talep eden herkesle konuştuk. Taksim’de bu sene olmayacağını kendilerine izah ettik” açıklamasına yanıt veren Çerkezoğlu ;

''Taksim, 1 Mayıs alanıdır. Taksim’in 1 Mayıs alanı olduğu gerçeğinin 2013 yılından beri inkâr edilmesine artık son verilmelidir. Taksim 1 Mayıs alanıdır ve bu artık toplumsal bir hakikattir.”

''Derin kızımızın gösterdiği olgunluğu göstermesini bekliyoruz''

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 23 Nisan'da İstanbul Valisi Davut Gül'ün makamına oturarak, "1 Mayıs'ta Taksim için izin verirdim" diyen Derin'i hatırlattı; “Vali Gül'den, Derin kızımızın gösterdiği olgunluğu göstermesini bekliyoruz” çağrısında bulundu.


“Çalışma Bakanı inisiyatif almalı”

Çerkezoğlu, İstanbul Valiliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a da çağrıda bulundu.

“İstanbul Valiliği olmak üzere idarenin görevi bize başka bir alan göstermek değildir, bizim Anayasal bir hak olarak gerçekleştireceğimiz bu barışçıl etkinliğe katılanların güvenliğini sağlamaktır. Ve Sayın İstanbul Valisi başta olmak üzere tüm yetkililerin bu görevlerini bizlerle koordineli biçimde gerçekleştirmelerini bekliyoruz. 23 Nisan günü Valilik makamına oturan Derin kızımızın gösterdiği sorumluluğu, doğallığı ve olgunluğu bugünün İstanbul Valisinden de beklemek hakkımızdır. Evet iktidar hukuk dışı bir yasakla 1 Mayıs’ı huzursuzluk gününe çevirme inadından artık vazgeçmeli, Çalışma Bakanı da bu konuda inisiyatif almalıdır.” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem