Disney Plus’ın “Atatürk” dizisinden ilk fragman yayınlandı

Disney Plus’ın “Atatürk” dizisinden ilk fragman yayınlandı
Atatürk fragmanı yayınlandı. Başrolünde Aras Bulut İynemli’nin yer aldığı Disney Plus dizisi, Cumhuriyet’in 100. yılında izleyicilerle buluşacak.

Atatürk fragmanı görücüye çıktı. Aras Bulut İynemli’nin Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıracağı Disney Plus dizisinden ilk resmi tanıtım paylaşıldı. Yapım, 2023 yılında yayına girecek.

Kayıp Rıhtım'ın haberine göre Disney Plus’ın Türkiye’de yayına başlayacağı duyurulduktan sonra açıklanan ilk Türk yapımı projesi olan Atatürk dizisi, ufukta gözüktü.

Platform 14 Haziran 2022 tarihinde ülkemizde hizmete girdikten sonra Kaçış, Gri ve Yeni Recep İvedik filmi gibi yapımlar duyurmuştu. Ancak kanalın Türkiye orijinali olarak duyurduğu en heyecan verici projesi ise en başından beri Atatürk olmuştu. Oyuncu kadrosu ve yapım ekibi için uluslararası isimlerle çalışılan projede, yeni bir eşik daha geride bırakıldı.

Başrolünde Çukur dizisiyle yıldızı parlayan Aras Bulut İynemli’nin yer aldığı proje, “Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini, bulunur elbet kurtaracak bahtı kara maderini,” sözleriyle tanıtıldı.

İlk sezonu toplamda 6 bölüm sürecek dizinin yönetmenliğini 7. Koğuştaki Mucize’yle bilinen Mehmet Ada Öztekin üstleniyor. Dizinin yapımcılığı Kulüp, Aziz, Son Yaz, Hakan: Muhafız, İstanbullu Gelin, Vatanım Sensin ve Tatlı Küçük Yalancılar gibi işlerle tanınan 03 Medya imzasını taşıyor.

Fragman, Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. yılının kutlanacağı 29 Ekim 2022 tarihinden bir gün önce yayınlandı.

Yayınlanan fragman, izleyiciyi 10 Ağustos 1915 tarihinde, Conk Bayırı’na konuk ediyor. Tanıtımda, Aras Bulut İynemli, Namık Kemal’in Vatan Mersiyesi adlı şiirini okuyor.

“Âh yaktık şu mübârek vatanın her yerini
Saçtık eflâke kadar dûdunu, âteşlerini
Kapadı gözde olanlar çıkacak gözlerini
Vatanın bağrına düşman dayadı hançerini
Yoğimiş kurtaracak bahtı kara mâderini
(…)”

Dizide Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, babası Ali Rıza Efendi’yi Mehmet Günsür canlandırıyor. Enver Paşa rolünde Sarp Akkaya yer alırken La Casa de Papel dizisinde Helsinki rolüyle tanınan Darko Perić de yapımın kadrosuna katılan isimler arasında.

Yapımın oyuncu kadrosunda yer aldığı bilinen sanatçılar arasında Hamdi Alkan, Esra Bilgiç, Berk Cankat, Beran Kotan ve Sahra Şaş da bulunuyor.

Atatürk dizisi 2023 yılı içerisinde Disney Plus platformu üzerinden yayınlanacak.

Kültür Sanat