Diyanet 10 Kasım'da da Atatürk'ü anmadı

Diyanet 10 Kasım'da da Atatürk'ü anmadı
Diyanet İşleri Başkanlığı, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım'da cuma hutbesinde yer vermedi.

Cuma hutbelerinde ulusal gün ve bayramlara yer vermediği için tepki alan Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün 85. ölüm yıldönümünde yine hutbesinde yer vermedi.

'Her birini rahmet ve minnetle yâd ediyoruz'

Diyanet'in "Aziz ve gayret sahibi bir mümin olmak" adlı hutbesi şu şekilde:

"İlmin, irfanın ve bilimin ışığında çalışmalarımıza hız verelim. Yeryüzünün imarı, güvenli bir geleceğin inşası için sorumluluklarımızı yerine getirelim. Yaptığımız her işin hakkını verelim; en sağlam, en doğru ve en güzelini yapmaya çaba gösterelim. Nitekim böyle bir sorumluluk bilinciyle çalışan şanlı ecdadımız, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, bu toprakları bize vatan kılmak için var gücüyle gayret gösterdiler. Nice başarılar elde ettiler. Her birini rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Mekânları cennet, makamları âlî olsun. Unutmayalım ki, Rabbimiz, azim ve gayretle çalışan hiçbir kulunun emeğini asla zayi etmeyecektir."

29 Ekim'de de yer verilmemişti

Diyanet 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda da Mustafa Kemal Atatürk’e yer vermemişti. Sadece İstiklal Marşı'ndan bir dörtlüğe de yer verilen hutbede, "Üzerinde yaşadığımız bu toprakları bize vatan kılan, yüz yıl önceki destansı mücadeleleriyle bağımsızlığımızı perçinleyen aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Rabbimiz, onların bıraktığı emanetlere sahip çıkabilmeyi bizlere ve nesillerimize nasip eylesin" ifadeleri kullanılmıştı. (Kısa Dalga)

(Kısa Dalga)

Gündem