Diyanet İşleri Bakanı, RTÜK panelinde konuştu: İslam’a dost olun; dünya barışına katkı sağlayacaksınız

Diyanet İşleri Bakanı, RTÜK panelinde konuştu: İslam’a dost olun; dünya barışına katkı sağlayacaksınız
RTÜK’ün düzenlediği panelin açılış konuşmasını RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yaptı. Panel, SETA tarafından destekleniyor.

AKP politikalarını eleştirel yayınlar yapan kanallara süreli ceza vermesiyle gündemden düşmeyen ve tarafsız olmamakla eleştirilen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), “Uluslararası Medya ve İslamofobi Paneli” düzenliyor.

ATO Congresium'da yapılan paneller serisinin üçüncüsü, "İslam Düşmanlığıyla Yeni Nesil Mücadele" temasıyla gerçekleştiriliyor.

SETA destekliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının himayesinde gerçekleştirilen panele, AKP’ye yakın düşünce kuruluşu SETA ile Ankara Bilim Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi de destek veriyor.

Erdoğan: Batılı siyasetçiler oy devşirmek için İslam düşmanlığı yapıyor

ebubekir-sahin.jpg

Panele bir mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İslam düşmanlığı Batılı ülkelerde siyasetçilerin oy devşirmek veya başarısızlıklarını örtmek için en sık başvurduğu araçlardan birisi haline gelmiş durumdadır. Batılı siyasetçiler bu faşist tutumun toplumlar için oluşturduğu tehlikenin farkına bir an önce varmalıdır” dedi.

Şahin: Nefret söylemi ‘fikir özgürlüğü’ parantezine alınamaz

Panelin açılış konuşmasını yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise “Müslümanlara yönelik ırkçılık, 'İslamofobia' tanımıyla yumuşatılmak istense de gerçekte yapılanın İslam düşmanlığı olduğu ayan beyan ortadadır. İslam’a yönelik nefret söylemi, ‘fikir özgürlüğü’ parantezine asla alınmamalıdır” diye konuştu.

Şahin, medyanın, dünyaya İslam'ın değil, İslam düşmanlığının küresel bir tehdit olduğunu anlatması gerektiğini belirtti.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, “İslamofobi, İslam ve Müslümanlara karşı ön yargı, korku ve nefreti ifade eder. İslamofobi ile yeni nesil mücadele, toplumun genelinde hoşgörü ve barışı artıracak önemli bir adımdır” ifadelerini kullandı.

Ali Erbaş: Planlı manipülasyon yapılıyor

Panelin açılış konuşmacılarından bir diğeri Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş oldu.

Erbaş, şunları söyledi: “İslam’ın ilkelerine yönelik planlı manipülasyonlar yapılmaktadır. Adalet, merhamet gibi değerlerin yerini kaos ve anlamsız çatışmaların aldığını görüyoruz. İslam düşmanlığı, içinde ayrımcılık olan ciddi bir insan hakları sorunudur. Barış anlamına gelen İslam’a düşman değil, dost olun. Hem siz mutlu olacaksınız hem de dünya barışına katkı sağlayacaksınız.” (Kısa Dalga)

Gündem