Diyanet'ten cemevi saldırılarına kınama

Diyanet'ten cemevi saldırılarına kınama
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara'da cemevlerini hedef alan eş zamanlı saldırıları kınadı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara'da cemevlerine yapılan eş zamanlı saldırıları kınadı. Erbaş, "Ankara'da, Cemevlerine yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum" dedi.

Ankara’da dün, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi, Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi’ne saldırılar düzenlenmiş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Saldırılara siyaset dünyasından da tepki yağdı. CHP'li vekillerden Alevi "Bilindik ve kirli bir oyun sahneye koyuluyor" açıklaması gelirken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Muharrem ayına girdiğimiz bu mübarek günde, Ankara’da cemevine gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyor, Alevi kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hiçbir güç, birliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacak” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Ankara’da Alevi kurumlarına eş zamanlı yapılan saldırıları kınıyorum. Tüm Alevilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Saldırı tüm yönleriyle aydınlığa kavuşturulmalıdır. Herkesin eşit ve onurlu vatandaş olduğu bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz" açıklaması yaptı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından bugün yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı: "Canlarımıza geçmiş olsun. Ankara’da üç ayrı Cemevi’ne yapılan saldırıları lanetliyoruz. Bu saldırılar hepimize yapılmıştır. Muharrem ayında bu saldırı ve provokasyonların amacı bellidir. Bunlara asla izin verilmeyecektir. Zanlı Emniyet güçlerimiz tarafından yakalandı. Kirli provokasyon boşa çıkarıldı. Saldırgan hukuk önünde hesabını verecektir." (Kısa Dalga)

Gündem