Diyanet deprem sonrası tepki çeken 'süt anne' içeriğini kaldırdı

Diyanet deprem sonrası tepki çeken 'süt anne' içeriğini kaldırdı
Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde yer alan "Depremzede Bebeklere Süt Anne konusunda dikkat edilecek hususlar nelerdir" başlıklı içeriğe ulaşamıyor. Söz konusu içeriğe Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği tepki göstermişti.

Diyanet "Depremzede Bebeklere Süt Anne konusunda dikkat edilecek hususlar nelerdir" başlıklı içeriğini kaldırdı.

İçerikte "Bu kapsamda; Süt emzirme süt akrabalığı oluşturur. Süt akrabalığı, bebeğin memeden sütü emmesiyle oluştuğu gibi kadından alınan sütün biberon vb. yollarla çocuğa verilmesiyle de oluşur. Çocuk, süt emdiği ailenin çocuğu gibi olur. Süt akrabalığı oluşan kimseler birbirlerine mahrem hale gelir ve aralarında evlenme engeli oluşur." ifadeleri yer alıyordu.

Açıklamanın bir kısmı şu şekilde;

Milletçe yaşamış olduğumuz büyük deprem hadisesinden sonra süt emme çağındaki bebeklerin sütanneler tarafından emzirilmesi meselesi gündeme gelmektedir.

Çocukların en iyi şartlarda bakılmasının son derece önemli olduğunda kuşku yoktur.
Eğer bu çocuklar için süt emzirme yoluna gidilecekse bunun dini açıdan bir takım neticeler doğuracağını dikkate almalıyız. Süt akrabalığında herhangi bir karışıklığa meydan vermemek ve dinen haram sayılan bir evliliğe sebep olmamak için azami özeni göstermek gerekmektedir.

Bu kapsamda; Süt emzirme süt akrabalığı oluşturur. Süt akrabalığı, bebeğin memeden sütü emmesiyle oluştuğu gibi kadından alınan sütün biberon vb. yollarla çocuğa verilmesiyle de oluşur. Çocuk, süt emdiği ailenin çocuğu gibi olur. Süt akrabalığı oluşan kimseler birbirlerine mahrem hale gelir ve aralarında evlenme engeli oluşur. Süt akrabalığı hükümlerinin oluşup oluşmadığında şüpheye yol açtığından dolayı, bebeklerin oyalanma, uyutulma ve susturulması gibi sebeplerle emzirilir gibi yapılmaması gerekir.

İçeriğe ulaşılamıyor

"Depremzede Bebeklere Süt Anne konusunda dikkat edilecek hususlar nelerdir" başlığına ulaşmak istediğiniz zaman "404 - File or directory not found" hatası veriyor.

ekran-resmi-2023-02-18-12-41-43.pngekran-resmi-2023-02-18-12-41-54.png

(Ekran görüntüleri 18 Şubat saat 12:40'da alınmıştır.)

Tepki çekmişti

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği söz konusu içerikle ilgili "Annesiz kalmış bir bebeğe baktığınızda ne görürsünüz? Anne sütüne ihtiyacı olan bir bebek gördüğünüzde aklınıza ne gelir? Onu şefkatle sarmak, karnını doyurmak mı? Yoksa Diyanet’in aklına gelenler mi? Yobazlardan ikrah ettik. Çocuklarımızı korumak için her şeyi yapacağız!" tepkisini dile getirmişti.

(Kısa Dalga)

Gündem