Diyanet'ten 'Sezen Aksu' açıklaması: "Dini şahsiyetlerle ilgili özensiz tutum saygısızlıktır"

Diyanet'ten 'Sezen Aksu' açıklaması: "Dini şahsiyetlerle ilgili özensiz tutum saygısızlıktır"
Diyanet, 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısı nedeniyle hedef gösterilen sanatçı Sezen Aksu'nun adını geçirmeden "Dini şahsiyetlerle ilgili özensiz tutum saygısızlıktır" açıklaması yaptı.

 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısı nedeniyle tehdit edilip hedef gösterilen ve hakkında suç duyurusunda bulunulan sanatçı Sezen Aksu ile ilgili bir açıklama da Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan geldi. Diyanet'in açıklamasında Aksu'nun ismi anılmazken,  , 'son zamanlarda Hz. Adem, Hz. İsa, Hz. Havva ve Hz. Meryem'e yönelik gelişigüzel tartışmaların ve polemiklerin yapıldığı' savunuldu.

"Dini şahsiyetlerle ilgili özensiz tutum en hafif tabirle saygısızlıktır" ifadeleri kullanıldı ve "İslam'ın seçkin şahsiyetlerine dair söylenen her cümlede, yapılan her açıklama ve yaklaşımlarda son derece hassas ve dikkatli olunması gerektiği" belirtildi.

'Dini şahsiyet, sembol ve değerlerle ilgili yapılan her açıklamada dikkatli olunması gerektiği' vurgulanan açıklamada, "Dolayısıyla maksadı, niyeti ve bağlamı ne olursa olsun, İslam'ın seçkin, önder ve örnek şahsiyetlerine dair söylenen her cümlede, yapılan her açıklama ve yaklaşımlarda son derece hassas ve dikkatli olunması gerekmektedir. Dini şahsiyet, sembol ve değerlerle ilgili özensiz tutum ve davranışlarda bulunulması, en hafif tabirle saygısızlıktır. Bu hususta asgari bir insani erdem olarak herkesin daha duyarlı olması ve hassasiyet göstermesi elzemdir. Bu itibarla, hem yüce dinimizin ilkeleri ve örnek şahsiyetleri hakkında konuşurken hem de söz konusu değerleri savunurken saygılı, özenli ve ilkeli olmak, herkesin içselleştirmesi gereken en temel insani ve ahlaki tavırdır" ifadesi kullanıldı. 

Gündem