Diyanet'ten yeni hamle: Cami ve gençlik merkezlerinde öğrencilere 'değerler eğitimi' dersi verecekler

Diyanet'ten yeni hamle: Cami ve gençlik merkezlerinde öğrencilere 'değerler eğitimi' dersi verecekler
Diyanet, önceki gün “Genç Gönüllüler, Çocuk Gönüllülerle Buluşuyor” adında yeni bir “değerler eğitimi” projesi açıkladı.

ÇEDES projesi ile okullara giren Diyanet İşleri Başkanlığı, önceki gün “Genç Gönüllüler, Çocuk Gönüllülerle Buluşuyor” adında yeni bir “değerler eğitimi” projesini açıkladı.

Diyanet ev ödevlerinde rehberlik edecek

Proje kapsamında; ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri Diyanet gençlik merkezleri ve camilerde din görevlileri ve manevi danışmanlar gözetiminde birtakım faaliyetler yürütülecek. Ayrıca lise ve üniversite öğrencilerinden seçilecek “Diyanet Genç Gönüllüleri” ev ödevlerinde ilkokul öğrencilerine rehberlik edecek.

'Diyanet, FETÖ’nün yöntemlerini tekrardan uygulamaya koyuyor'

Cumhuriyet’ten Aytunç Ürkmez'in haberine göre, Diyanet’in MEB’e bağlı okullarda öğrenim gören çocukları proje kapsamına alırken bakanlıkla protokol imzalamaması ise dikkati çekti. Eğitimciler söz konusu projeye tepki gösterdi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Diyanet, FETÖ’nün yöntemlerini tekrardan uygulamaya koyarak adeta onun izini takip ediyor. Bu projeyle FETÖ’den anımsadığımız ‘abi-abla’ modeli, Diyanet, aracılığıyla resmiyete dökülmeye çalışılıyor. MEB görevini yapmayarak Diyanet’e ve tarikatlara alan açıyor. Böylece milli eğitim, dini eğitime dönüştürülüyor” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem