Diyarbakır Barosu'ndan Amedspor'u hedef gösteren Jandarma komutanı hakkında suç duyurusu

Diyarbakır Barosu'ndan Amedspor'u hedef gösteren Jandarma komutanı hakkında suç duyurusu
Diyarbakır Barosu yaptığı açıklamada Amedspor-Afyonspor karşılaşması öncesi Amedspor oyuncularını hedef alan Afyon İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Afyon İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel, Hes İlaç Afyonspor - Amedspor futbol karşılaşmasından önce yaptığı açıklamalar tepki çekti. Kırgel'in, "Hele hele Mersin’deki terör eyleminden sonra gönlümden 5 -0 eze eze yenmeniz geçiyor" sözleri Hes İlaç Afyonspor'un sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı. Söz konusu paylaşım tepkilerin ardından silindi.

"MAKSADIMI AŞTIM"

Kırgel konuşmasıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Maksadım sporcularımıza devletimizin tüm güvenlik unsurlarının maçın ruhuna yakışır şekilde gerçekleşmesi ve sonuçlanması için görevi başında olduğunu anlatmaktan, sporun ruhuna yakışmayacak herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemeleri gerektiğini ifade etmekten ve maçla ilgili motivasyonlarını artırma gayretinden ibarettir. Bir futbol karşılaşması üzerine kendi aramızda yaptığımız sohbetin bu noktaya çekilmesinden ve maksadımı aştığını anladığım sözlerimin yanlış anlamalara sebebiyet vermesinden dolayı duyduğum üzüntüyü ifade eder, müsabakanın sporun ruhuna uygun centilmenlik içerisinde geçmesini dilerim."

DİYARBAKIR BAROSU'NDAN SUÇ DUYURUSU

Diyarbakır Barosu ise söz konusu açıklamalar nedeniyle Kırgel hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

Diyarbakır Barosu’ndan yapılan açıklama şöyle:

"Amedspor Kulübüne yönelik sözlü saldırıya ilişkin halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkmasına dair söylemlerde bulunan şahıs hakkında TCK’nın 216. Maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunulmuştur."

Gündem