Diyarbakır Kayapınar Belediyesi’ndeki yolsuzluğa müfettiş görevlendirildi

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi’ndeki yolsuzluğa müfettiş görevlendirildi
Kayyum atanan Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi’nde ortaya çıkan yolsuzluklara dair müfettiş görevlendirildi.

Diyarbakır'da, kayyum olarak atanan Arif Karaman yönetimindeki Kayapınar Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl düzenlediği asfalt ve mucur ihalesinde 20 milyon TL'lik “yolsuzluk” yapıldığı iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildi.

Kayapınar Belediyesi kayyumu ve Kaymakamı Arif Karaman’ın göreve gelmesinin hemen ardından Fen İşleri Müdürü yaptığı ve Trabzon’dan ithal ettiği hemşerisi Anıl Alper’in de içinde olduğu belediye çalışanı bir ekip, asfalt ve satı kaplama malzemesi olarak kullanılan mıcır ihalesinde 20 milyon TL’lik vurgun yaptı.

İçişleri Bakanlığı'na rapor sunulacak

Belediyeye gelen mülkiye başmüfettişi asfalt ve mucur ihalesinin tüm evraklarını incelemeye aldı. Müfettişin yapacağı çalışmaların ardından durumu raporlaştırıp, İçişleri Bakanlığı’na sunması bekleniyor.

Öte yandan mülkiye başmüfettişi, bir kişinin belediye başkanvekili hakkındaki şikâyetlerini de mercek altına aldı.

3 işçiye fatura edilmeye çalışıldı

Yolsuzluk iddialarını 3 işçiye fatura çıkartmaya çalışan Karaman, yolsuzluk iddialarının ortaya çıkmasının ardından Trabzon’dan getirerek Fen İşleri Müdürü yaptığı hemşerisi Anıl Alper’i görevden aldı, yerine Başkan Yardımcısı Cihad Kayhan getirildi. (Kısa Dalga)

Gündem