Diyarbakır kayyumundan seçim öncesi 44 milyon liralık ihale

Diyarbakır kayyumundan seçim öncesi 44 milyon liralık ihale
Kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart’taki yerel seçimlerden önce belediye çalışmalarının tanıtımın yapılacağı 44 milyon 815 bin TL’lik ‘propaganda’ ihalesi düzenledi.

Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin mali hizmetler müdürlüğü, ‘Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak proje, hizmet, yatırım çalışmalarının tanıtım, duyuru ve baskılı işlerinin hizmet alımı’ için ihale açtı. İhale edilen işin maliyeti, 46 milyon 796 bin 876 TL olarak belirlendi.

Üç ayrı teklif sunuldu

İhale için üç ayrı teklif sunulurken, sadece bir teklif geçerli sayıldı. Bu teklifi sunan şirket de söz konusu ihaleyi 44 milyon 815 bin 460 TL sözleşme bedeliyle üstlendi. İhaleyi üstlenen Meltem İnşaat Ticaret Turizm Reklamcılık Nakliyat ve Kargo Limited Şirketi ile belediye arasında 19 Ocak 2024 tarihinde sözleşme imzalandı.

Seçimlere 30 gün işin teslimine 228 gün kaldı

Sözleşme tarihinin seçimlerin öncesine denk gelmesi dikkat çekerken, ihale edilen işin teslim tarihi olarak 15 Ekim 2024 tarihinin belirlenmiş olması da dikkat çekti.

Aynı şirket yüksek maliyetli ‘tanıtım’ ihalelerini aldı

Belediyenin seçimler öncesinde ‘propaganda’ ihalesini üstlenen firma, daha önce de yine kayyum yönetimindeki belediyenin yüksek maliyetli ‘tanıtım’ ihalelerini aldı. Aynı şirket, Mayıs 2023 seçimleri döneminde ‘Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hizmetleri Tanıtım Filmleri’ ihalesini 1 milyon 380 bin 15 TL’yle üstlendi.

Şirketin 2023 yılı başlangıcında aldığı bir başka ihalenin bedeli ise 22 milyon 896 milyon TL’ydi. Söz konusu ihale, ocaktaki ihale gibi belediyenin tanıtım faaliyetlerini kapsıyordu.

(Kısa Dalga)

Gündem