Diyarbakır’da 120 sağlıkçının 19 gündür hasarlı binada çalıştığı ortaya çıktı

Diyarbakır’da 120 sağlıkçının 19 gündür hasarlı binada çalıştığı ortaya çıktı
Diyarbakır’da 112 ve Körhat Aile Sağlığı Merkezi’nin bulunduğu iki katlı binanın orta hasarlı olduğu, depremden 18 gün sonra belirlendi. Sürekli artçı sarsıntıların yaşandığı bölgede, 120 sağlık çalışanı bu süre boyunca riskli bir binada hizmet vermiş.

Arama kurtarma çalışmalarının 18 Şubat’ta tamamlandığı Diyarbakır’da hasar tespit çalışmalarının da sonuna gelindi. Sağlık hizmeti veren kurumlarla ilgili önce İl Sağlık Müdürlüğü, ardından da Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hasar tespit çalışması yapıldı.

Medyascope’dan Ferit Aslan’ın haberine göre, Bağlar İlçe Sağlık Müdürlüğü, 112 ve Körhat Aile Sağlığı Merkezi’nin bulunduğu iki katlı binanın orta hasarlı olduğu tespit edildi.

Bölgede artçı sarsıntılar devam etmesine rağmen, söz konusu binalarda hizmet verilmeye devam ediliyor.

120 sağlık çalışanının çalıştığı orta hasarlı bina, depremde ağır hasar gören Alipınar Aile Sağlığı Merkezi’ne de bir süre ev sahipliği yapmıştı.

Binanın orta hasarlı olduğu dün (23 Şubat) sağlık çalışanlarına duyuruldu. Bahçeye iki çadır kuruldu ve sağlık hizmetleri şimdilik çadırlarda verilmeye başlandı. Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin, yeni bir bina aradıkları belirtildi. (Kısa Dalga)

Gündem