Diyarbakır'da çocuk istismarı davası: 5 kişiye 30'ar yıla kadar hapis istemi

Diyarbakır'da çocuk istismarı davası: 5 kişiye 30'ar yıla kadar hapis istemi
Diyarbakır'da 18 yaşının altındaki kız çocuğunun evlendirilmesine ilişkin davada anne - baba dahil 5 kişiye 30'ar yıla kadar hapis talep edildi.

Diyarbakır'da üç yıl önce 'doğum sancıları' nedeniyle hastaneye götürülen Y.C. burada doğum yaptı. Doktorlar, şüphe üzerine durumu polise bildirdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında çocuk yaşta olduğu görülen Y.S.'yle evlenen 20 yaşındaki zanlı M.C.'nin ifadesi alındı.

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre hem istismar zanlısı hem çocuk hem de aileler, dini nikahlı evliliğin rızayla gerçekleştiğini belirtti.

Ailesi tarafından kimlikte 15, gerçekte ise 17 yaşında olduğu iddia edilen çocuk, kemik yaşının tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Raporda, kızın 13 yaşında olduğu ortaya çıktı.

Savcılık, istismar zanlısı ile hem zanlının hem de çocuğun ailesi olmak üzere toplamda 5 kişiye 'nitelikli cinsel istismar'dan 30'ar yıl hapis istemiyle dava açtı.

İstismar sırasında 13 yaşında

İddianamede, çocuğun gebeliğin 39 haftasında doğum yaptığı, istismar sırasında kızın 13 yaşında olduğu için 'şikayeti olmasa bile rıza gösterme iradesinin hukuken geçerli olmadığı' ifade edildi.

Zanlının 'çocuğun zincirleme biçimde nitelikli cinsel istismarı', ailelerin de 'çocuğun nitelikli cinsel istismarına yardım etmek' suçunu işlediği belirtildi.

Zanlılar ortada yok

Ağır Ceza mahkemesinde görülen davada duruşmalara gelmeyen sanıklar hakkında mahkeme zorla getirme kararı çıkardı.

Sanıkların sistemde kayıtlı görünen adreslerine yapılan tebligatlar işlemsiz geri iade edilince durum polise bildirildi.

Ancak yapılan araştırmalarda ailenin izine rastlanılamadı. Sanıkların dava açılınca ceza alabilecekleri korkusuyla başka bir ile veya Suriye'ye dönmüş olabilecekleri değerlendirilirken, mahkemenin önümüzdeki günlerde Göç İdaresi İl Müdürlüğü ile de sanıkların akıbeti hakkında yazışma yapacağı öğrenildi. (Kısa Dalga)

Gündem