Diyarbakır'da gazetecilerin gözaltına alınması protesto edildi: Özgür basın susturulamaz

Diyarbakır'da gazetecilerin gözaltına alınması protesto edildi: Özgür basın susturulamaz
Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), "50 yıldır özgür basını susturamadınız, bundan sonra da susturmaya gücünüz yetmeyecek” dedi

Diyarbakır'da ev baskınlarıyla 19 gazetecinin gözaltın alınması protesot edildi.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) binası önünde yapılan basın açıklamasına Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi gazetecilerinin yanı sıra HDP Diyarbakır İl Örgütü temsilcileri de katıldı. Sık sık “Özgür basın susturulamaz” sloganlarının atıldığı açıklamayı, DFG Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu okudu.

Yapılan ev baskınlarında aralarında DFG Eşbaşkanı Serdar Altan, Jîn News Müdürü Safiye Alagaş ile Mezopotamya Ajansı editörü Aziz Oruç’un da aralarında bulunduğu çok sayıda gazetecinin gözaltına alındığını söyleyen Müftüoğlu, ayrıca gözaltına alınanların telefon ve dijital materyallerine el konulduğunu, Jinnews’in bürosuna yapılan baskında da ajansın bilgisayar hard disklerine el konulduğunu belirtti.

'YENİ BİR SİNDİRME SÜRECİ'

İktidar medyasının gözaltıları “Basın Komitesi Yapılanması" adı altında servis etmesi ile yeni bir saldırı ve sindirme sürecinin devreye konulduğunu söyleyen Müftüoğlu, şunları söyledi:

“Arkadaşlarımıza yönelik söz konusu suçlamalar arasında Sterk TV ve Medya Haber TV kanallarında çıkan haber, program ve yorumlar gerekçe gösterilmektedir. Gerekçeden de anlaşılacağı üzere zaten gazeteci arkadaşlarımızın yaptığı haber ve yayınlar tüm kamuoyuna açık bir şekilde yapılmaktadır. Ancak sanki gizli saklı çalışmalar yapıyorlarmış gibi algı oluşturulmaktadır. Gazeteci arkadaşlarımız hakkındaki bu iddiaların tamamının düzmece olduğu bilinmelidir. Bir gazeteci mesleğini icra ederken, çalıştığı kurumun yayın politikası ile değil, yaptığı haberlerden sorumlu tutulacağını bir kez daha hatırlatarak, baskı, şiddet, savaş politikasına boyun eğmeyeceğimizi yineliyoruz.

Maddi manevi zarar vermek isteyen bu zihniyete karşı 50 yıldır aynı kararlılıkla hakikati insanlara ulaştırıyoruz. ‘Gerçekler karanlıkta kalmayacak’ şiarını yineliyoruz. 50 yıldır özgür basını susturamadınız, bundan sonra da susturmaya gücünüz yetmeyecek." (MA)

Gündem