Diyarbakır'daki "karpuz çocuk" heykeli gündemde: "Moğol mu, Tosuncuk mu, Kim Jong mu?"

Diyarbakır'daki "karpuz çocuk" heykeli gündemde: "Moğol mu, Tosuncuk mu, Kim Jong mu?"
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Havalimanı Yonca Kavşağı’ndaki parka yerleştirilen heykeller sosyal medyada gündem oldu. Karpuzdan çıkan çocuğu Chucky'e, Kim Jong - un'a ve Tosuncuk'a benzetenler oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Havalimanı Yonca Kavşağı’ndaki parka yerleştirilen heykeller tepkilere neden oldu. Özellikle ‘karpuzun içinde çocuk’ heykeli sosyal medyada günün konusu oldu.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin sitesinde 6 Nisan'da yayımlanan yazıda "Yonca Kavşağı’nda yaptığı çevre düzenleme çalışmasıyla kente gelen yerli ve yabancı turistleri, doğanın güzellikleriyle karşılayacak” ifadeleri yer almıştı. Kavşağa konulan heykeller  sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medya kullanıcılarının ise kimisi karpuzun içindeki çocuğu katil bebek Chucky’ye ve animasyon karakteri Shrek’e, kimi Çiftlik Bank’ın sahibi ‘Tosuncuk’a bkimileri de Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a benzetti. Diyarbakır Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ramazan Kızılkaya ise “Rezalet bakış açısı rezalet niyetten gelir. Bizim inancımız, felsefemiz ‘Güzel gören güzel düşünür’dür” sözleriyle heykeli savundu.       
HDP’li Selçuk Mızraklı’nın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na kayyım olarak Vali Münir Karaloğlu atanmıştı.







Yaşam