Doğan Holding dokuz aylık kârını 5 kat artırdı

Doğan Holding dokuz aylık kârını 5 kat artırdı
Doğan Holding, bu yılın ilk dokuz ayında 4,8 milyar lira kar açıkladı.

Doğan Holding, 9 aylık finansal sonuçlarını açıkladı.

Buna göre; Doğan Holding ilk 9 ayda konsolide gelirlerini önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 176 artırarak 30,8 milyar TL'ye çıkardı.

Holdingin 9 aylık brüt kârı önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 192 artarak 3,9 milyar TL oldu.

Faiz, amortisman ve vergi öncesi kâr (FAVÖK) ise yüzde 230 artarak 3 milyar TL’ye yükseldi.

Doğan Holding’in net dönem kârı ise faaliyet kârlarındaki iyileşme ve yatırım faaliyetlerinden elde edilen gelirler nedeniyle yüzde 482 artarak 830 milyon TL’den 4,8 milyar TL’ye yükseldi.

NELER ETKİLİ OLDU?

Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş, net dönem kârının yüzde 482 artışla 4,8 milyar TL olmasında elektrik üretimi, akaryakıt perakendesi, otomotiv ticaret ve pazarlama, sanayi ve ticaret segmentlerinin net kâr rakamlarındaki artışların etkili olduğunu belirtti.

Göğüş'ün açıklaması şöyle: “Akaryakıt perakendesi segmentinin gelirleri yüzde 186 artarken, elektrik üretimi segmentinin gelirleri yüksek kapasite faktörleri ile çalışan RES’lerin katkısı ve elektrik fiyatlarındaki artış ile yüzde 161 arttı. Sanayi ve ticaret segmentinde Karel Elektronik, Ditaş ve Sesa’nın güçlü performansları ve ihracattaki artışları ile gelirler yüzde 173 büyüdü. Otomotiv ticaret ve pazarlama segmentinin gelirleri ise yüksek seyreden talep ve portföye yeni eklenen markaların desteği ile yüzde 169 arttı.” (ANKA)

Ekonomi