Doğu Perinçek'ten çark sinyali: AK Parti ve MHP emperyalizme teslim olduğu için baş aşağı gitti

Doğu Perinçek'ten çark sinyali: AK Parti ve MHP emperyalizme teslim olduğu için baş aşağı gitti
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, seçim sonuçlarını değerlendirirken bir süredir destek verdiği Cumhir İttifakı bileşenlerini suçladı: "AK Parti ve MHP, ABD emperyalizminin dayatmalarına hem ekonomide hem de dış politikada teslim olmuştur ve sonuç itibariyle baş aşağı gitmiştir."

İktidara verdiği destekle bilinen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından farklı açıklamalar yapmaya başladı.

Aydınlık'ın haberine göre, Ulusal Kanal'da değerlendirmelerde bulunan Perinçek, seçim sonuçlarının "sistemin ekonomik bunalımına siyasi bunalımı eklediğini" belirterek şöyle konuştu:

"AK Parti-MHP ortaklığı fiyaskoyla karşılaştı. Bu sistemin en fedai partisi CHP'dir. Sistemin yükü AK Parti ve MHP'nin sırtındaydı. Neoliberal politikaları uyguladı. AK Parti ve MHP çok ağır bir bunalıma girdi. Onlarla beraber Türkiye derinleşen bir siyasi bunalıma girdi.

Atlantik sistemi içerisinde bir seçenek üretilemiyor. AK Parti ve MHP iktidarını yürütemez hale gelmiştir. Sistem kendi içerisinden bir seçenek çıkartamıyor. Çıkarttığı seçenek CHP-PKK ortaklığı. CHP-PKK ortaklığı Türkiye'yi yönetebilir mi? Genel bir değerlendirme yapacak olursak, sistem çıkmazda. Türkiye bir çözüm gündemine girmiştir.

AK Parti ve MHP neden kaybetti? AK Parti ve MHP, ABD emperyalizminin dayatmalarına hem ekonomide hem de dış politikada teslim olmuştur ve sonuç itibariyle baş aşağı gitmiştir. AK Parti ve MHP'nin Türkiye'yi yönetme şansı çok zor. Türkiye yeni bir hükümet kurma gündemine girmiştir.

"AK Parti karanlık Türkiye ile ittifaka yöneldi"

AK Parti, Çağdaş Türkiye'yi kazanma yönünün aksine bölücü HÜDA-PAR'la ittifak yaptı. AK Parti karanlık Türkiye'yle ittifaka yöneldi. AK Parti, çağdaş Atatürkçü Türkiye'den oy kazanmak yerine, cemaatler, tarikatlar kitlesine yöneldi. CHP, DEM Parti'yle seçim işbirliği yaptı.

Türkiye, önümüzdeki süreçte seçeneğini üretecektir. Türkiye'nin aradığı seçenek kesinlikle Atlantik sistemi içerisinde olmayacaktır. AK Parti ve MHP'nin benzeri ya da ona tepki olarak CHP-PKK ortaklığının iktidar olması ne sandıkta ne de darbe yoluyla mümkün değildir.

Kesin olarak söylüyorum: Türkiye'de CHP-PKK ortaklığını bir iktidar başarısıyla çıkma ihtimali yoktur. Milli güçler AK Parti ve MHP'nin mağlubiyetinin kaderini paylaşmayacaktır. Önümüzdeki dönem bir hesaplaşma dönemidir. Dünyada ABD emperyalizmiyle hesaplaşma var." (Kısa Dalga)

Politika