Doğum günü kutlandığı için dava açtı, 450 bin dolar kazandı

Doğum günü kutlandığı için dava açtı, 450 bin dolar kazandı
ABD'de anksiyete bozukluğu tedavisi gören bir kişi, ofiste kendisi için düzenlenen doğum günü partisi nedeniyle üst üste iki gün panik atak geçirdi. İşten kovulan adam, 450 bin dolar tazminat alacak.

ABD'de anksiyete bozukluğu olan bir adam, iş yerinde tersini rica etmesine rağmen kendisi için doğum günü partisi düzenlenince panik atak geçirdi. Ertesi gün 'partide niçin eğlenmediği' sorulunca ikinci kez panik atak geçiren adam, şirkete açtığı davada 450 bin dolar tazminat kazandı.

İŞ ARKADAŞI İSTEMEDİĞİNİ UNUTTU

Olay Kentucky eyaletinde, Covid-19 pandemisi sırasında ismi iyice tanınır hale gelen tıbbi test firması Gravity Diagnostics'te yaşandı. Uzun yıllar anksiyete tedavisi görmüş olan Kevin Berling, şirkette doğum günü partilerini genellikle organize eden mesai arkadaşından kendisini pas geçmesini rica etti. Ancak bu kişi bunu unutarak, yine de bir parti düzenledi.

'NEDEN BAŞKALARININ NEŞESİNİ KAÇIRDIĞI' SORULDU

Avukat Tony Bucher'ın anlatımına göre, Berling partide panik atak geçirmeye başlayınca arabasına indi ve bazı nefes tekniklerine başvurdu. Sonra yukarı çıkarak iş gününü tamamladı. Ancak ertesi gün toplantı odasına çağrılarak 'niçin iş arkadaşlarının neşesini kaçırdığı' soruldu. Berling'in bu sırada ikinci bir panik atak geçirdiği, yıllarca terapistiyle üzerinde çalıştığı sakinleşme tekniklerini uyguladığı belirtildi. Berling 'kendi kendine sarılma' hareketi yaptığını ve iş arkadaşlarından üzerine gelmeye son vermelerini istediğini anlattı.

Ancak iş arkadaşları Berling'den durmasını istediklerini, aynı hareketi yapmaya devam etmesi üzerine odayı terk etti. Sakinleştikten sonra binayı terk etmesi istenen Berling, iki gün sonra işten kovuldu. Şirket, Berling'in bu olay sırasında şiddete başvurmaya meyilli olduğunu öne sürdü.

'ŞİRKETİN ADINI HER DUYDUĞUNDA YİNE PANİK ATAK GEÇİRİYOR'

Avukat Bucher ise mahkemede yaptığı konuşmada, panik atan geçiren bir kişinin korkudan neredeyse tamamen paralize olduğunu söylerken, psikiyatrı da Berling'in 'şirketin adını ne zaman duysa yeni bir panik atak geçirdiğini' anlattı. Dava sonucunda jüri, Berling'e 300 bin doları duygusal stres nedeniyle olmak üzere 450 bin dolar tazminat verilmesine hükmetti.

'HÂLÂ TERAPİ GÖRÜYOR'

Müvekkilinin hâlâ terapi gördüğünü anlatan avukat "Bu tür ilgiden hoşlanmayan birinin 12 jürinin önünde ayağa kalkıp kendini savunması büyük bir adımdı" dedi. Bucher, Gravity Diagnostics şirketinin pandemide beş kat büyüdüğüne ve bazı çalışanların maaşlarının iki katına çıktığına dikkat çekerek, müvekkilinin doğum günü partisi nedeniyle çok önemli bir şansı kaybettiğini belirtti.

ŞİRKET TEMYİZE GİDECEK

Suçlamayı reddeden Gravity Diagnostics şirketi ise kararı temyize götürecek. Şirketin kurucusu ve CEO'su Julie Brazil, kararın gerçekleri yansıtmadığını savunarak, mahkemenin 'fiziksel olmadıkça işyerinde şiddetin kabul edilebilir olduğuna' dair tehlikeli bir emsal oluşturduğunu öne sürdü. (Kısa Dalga)

Dünya