Doktora yumruklu saldırıyı meslektaşları protesto etti

Doktora yumruklu saldırıyı meslektaşları protesto etti
İstanbul Şişli'de Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesindeki sağlık çalışanları, acil serviste görevli Doktor Mertcan Yazıcı’nın iki hasta yakını tarafından yumruklanarak darp edilmesini protesto etti.

Dün meydana gelen olayda, acil serviste yeşil alanda görevli doktor Mertcan Yazıcı, hasta yakınları Muhammet Eren Ş. (17) ve Burak Ş. (27) tarafından darp edildi.

Yumruklu saldırıda Muhammet Eren Ş. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, doktor Mertcan Yazıcı da tedavi altına alındı.

Meslektaşları bugün saldırıyı protesto etmek için hastane önünde bir araya geldi. İstanbul Tabip Odası (İTO), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Sağlık Sen, Türk Sağlık Sen ve hekim sendikalarının çağrısıyla bir araya gelen sağlık emekçileri, sağlıkta şiddete karşı somut adımlar atmak yerine şiddet vakalarının Bakan Fahrettin Koca tarafından tweet atarak geçiştirildiğine dikkat çekildi.

Baba Yazıcı: "Bu çocukları ben ülkelerine faydalı olsun diye çok zor şartlarda yetiştirdim"

Evrensel Gazetesinin haberine göre, eylemde söz alan darbedilen doktor Mertcan Yazıcı’nın babası, sağlıkta şiddete karşı somut adımlar beklediklerini kaydetti. “Bu şehir eşkıyaları içeride kaç gün yatacaklar, iki ay mı yatacaklar?” diye soran Baba Yazıcı, “Bu çocukları ben ülkelerine faydalı olsun diye çok zor şartlarda yetiştirdim. Sağlıkta şiddeti televizyonda görüp, ülkede adalet sorunu olduğunu düşünüyordum. Şimdi kendimiz yaşadık. Demek ki bu şehir eşkıyalarına iki-üç ay ceza verildiği için onlar bunu caydırıcı görmüyor. Herkes ‘biz de yapabiliriz’ diye düşünüyor.” Hemşehrisi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Sağlık Bakanı Koca’ya seslenen Baba Yazıcı, “Bu çocuklar kolay yetişmiyor. Ben adalet istiyorum. Yasalarda gerekli düzenlemeler acilen yapılsın. Caydırıcı önlemler alınsın.” diye konuştu. (Kısa Dalga)

Sağlık