Dokuz Eylül Üniversitesi, kız yurdu için bağışlanan araziyi satışa çıkardı

Dokuz Eylül Üniversitesi, kız yurdu için bağışlanan araziyi satışa çıkardı
Araziyi bağışlayan Erin Şahinci’nin oğlunun avukatı, satışın durdurulması için dava açacaklarını bildirdi.

Eski AKP milletvekili Fatma Seniha Nükhet Hotar’ın rektörlüğünü yaptığı Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), kız öğrencilere yurt yapımı için Ferhan Şahinci tarafından bağışlanan İzmir İnciraltı’ndaki 3 bin metrekarelik araziyi satışa çıkardı.

Satış ihalesi bugün yapılacaktı, ancak araziyi bağışlayan Şahinci’nin oğlu Erin Şahinci, satışın durdurulması için avukatı aracılığıyla başvurdu ve dava açacaklarını bildirdi.

ANKA'nın haberine göre, Erin Şahinci’nin avukatı Şule Pınar Arık, İzmir Valiliği ve DEÜ Rektörlüğü'ne gönderdiği yazıda, “Ferhan Şahinci 17.08.2020 tarihinde vefat etmiştir. Halen konu ile müvekkilin oğlu ve taşınmazın bağış yapıldığı tarihte 4’te 3 oranında hissedarı olan Erin Şahinci ilgilenmektedir. İlgili taşınmazın satılması amacıyla gerçekleştirilecek 02.12.2022 tarihli ‘bağışlamanın amacına uygun olmayan’ ihalenin iptali ile taşınmazın iadesi yönünde dava açılacak olup, telafisi mümkün olmayan zararlar doğmaması için dava neticesine kadar söz konusu ihalenin durdurulmasını istiyoruz” denildi.

“Bu satış hukuksuzdur, kanunsuzdur”

Kız yurdu yapılması şartıyla bağışlanan ve satışa çıkarılan araziyle ilgili konuyu gündeme getiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de bir açıklama yaparak, bugün yapılacak ihalenin durdurulmasını istedi.

DEÜ Rektörü Fatma Seniha Nüket Hotar’a seslenen Sertel, şöyle konuştu: “Ferhan Şahinci’nin kız yurdu yapılması koşuluyla bağışladığı araziyi satmak isteyen Fatma Seniha Nüket Hotar, bağışçının şartını ve isteğini yok saymaktadır. Bu hukuken mümkün değildir. Bugün yapılacak ihale hukuksuzdur, kanunsuzdur. O açıdan bir an önce bu ihalenin durdurularak o araziye kız yurdu yapılması konusunda girişimlerde bulunması gerekmektedir.”

6 Milyon TL bedel belirlenmişti

Arazinin satış ihalesinin bugün DEÜ Rektörlüğü İhale Salonu'nda yapılacağı duyurulmuştu. Balçova İnciraltı Mahallesi 2267 ada 29 parselde kayıtlı 3 bin 140 metrekarelik alanın satışı Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Kapalı teklif usulü ile yapılacak satış için Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, KDV hariç 6 milyon TL'lik muhammen bedel belirlemişti.

DEÜ'deki satış ihalesi, itiraz dilekçesine rağmen devam ediyor.

Gündem