Dolandırıcılar konusunda uyaran avukat ‘dolandırıcılık’tan tutuklandı

Dolandırıcılar konusunda uyaran avukat ‘dolandırıcılık’tan tutuklandı
Devre mülk dolandırıcılığı soruşturmasında tutuklanan avukat Elif Akar’ın “Gayrimenkul hukuku” adlı bir kitabı bulunuyor. Akar, ayrıca “Paravan şirketleri olan devre mülklere dikkat” başlıkla bir köşe yazısı yazmış.

Aydın merkezli 29 ilde jandarmanın düzenlediği devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda tutuklanan 30 şüpheliden biri de İzmir Barosu avukatlarından Elif Akar oldu. Sosyal medyada ‘influencer’ olan Akar'ın, ayrıca Demirören Medya’ya bağlı Milliyet Gazetesi’nde yazarlık yaptığı ve CNN Türk’te ekrana çıktığı görüldü.

Odatv’de yer alan habere göre, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Aydın Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, devre mülk dolandırıcılığı yapıldığı iddiasıyla 6 ay önce teknik ve fiziki takip başlattı.

Soruşturma kapsamında, 212 devre mülk sahibinin toplamda 342 milyon 88 bin 887 TL dolandırıldığı tespit edilirken, 15 Ocak'ta 29 ilde operasyon düzenlendi. Baskınlarda avukatlar dahil 104 şüpheli gözaltına alındı. 2 şüphelinin de jandarmaya gelip teslim olması ile birlikte gözaltı sayısı 106 oldu.

Şüphelilerden 30’u hâkimlikçe tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“Dolandırıcılara dikkat” diye yazısı var

Tutuklananlardan Elif Akar’ın İzmir Barosu’na kayıtlı avukat olduğu öğrenildi. Influencer olarak da bilinen Elif Akar, sosyal medya hesabında kendisini "avukat, aktivist, Milliyet Gazetesi köşe yazarı" olarak tanıtmış.

Akar'ın, Demirören Medya’ya bağlı Milliyet Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptığı ve CNN Türk kanalında programlara katılarak 'dolandırılmayın' uyarısında bulunduğu görüldü.

Elif Akar, ayrıca “Paravan şirketleri olan devre mülklere dikkat” başlıkla bir köşe yazısı da yazmış.

Elif Akar’ın yaptığı paylaşımlarda Milliyet Gazetesi’ndeki yazılarının bağlantılarına tıklandığında yazıya değil, yazarlar anasayfasına yönlendirildiği görüldü.

Elif Akar'ın “Gayrimenkul hukuku” isimli bir de kitabı bulunuyor. (Kısa Dalga)

Gündem