'Dolar milyarderlerinin yaşadığı kentler' listesi açıklandı, 33 milyarderle İstanbul da listede

'Dolar milyarderlerinin yaşadığı kentler' listesi açıklandı, 33 milyarderle İstanbul da listede
“Dolar milyarderlerinin yaşadığı kentler” listesi açıklandı. İstanbul 33 milyarderiyle 16 kentin yer aldığı listenin 13’üncüsü oldu.

Küresel varlık takip ve yönetim şirketi Wealth-X, 2022 yılının “Dolar milyarderlerinin yaşadığı kentler” listesini yayınladı. Listede aralarında İstanbul’un da bulunduğu 16 kent bulunuyor. Wealth-X’e göre, dünya üzerinde 3 bin 194 milyarder yaşıyor.

Dünya gazetesinden Emre Ergül'ün haberine göre dolar milyarderlerinin yüzde 29’u dünyanın dört bir yanındaki 16 kentte yaşıyor.

Zenginler, üç ayrı kategoride gruplanıyor. 1 milyon doları olan “milyoner,” net değeri olan ve 30 milyon dolardan fazla varlığa sahip olan insana “ultra yüksek net değerli birey (UHNWI)” deniyor. 1 milyar dolara ulaşan da “milyarder” olarak tanımlanıyor. Bu milyarderlerden 136’sı listenin başında yer alan küresel finans merkezi New York’ta yaşıyor.

İstanbul, Sao Paolo ile birlikte listenin 13'üncüsü olurken; Şikago ile Paris 14'üncülüğü paylaştı. Listedeki kentler genelde birbirinden bir ya da iki milyarder alıp, verirken; Singapur 2021’e göre, 4 yeni milyardere ev sahipliği yaparak dikkatleri üzerine çekti. Listede dikkat çeken bir diğer nokta ise milyarder sayısının 1 yılda yüzde 3.5 azalmış olması… Bunun nedeni ise “Ukrayna Savaşı, enflasyon artışı ve derinleşen ABD-Çin gerilimi.” (Kısa Dalga)

Ekonomi