Tırmanış sürüyor; dolar 10,28'i, euro 11,66'yı gördü

Tırmanış sürüyor; dolar 10,28'i, euro 11,66'yı gördü
Eylül ayının ilk haftasından itibaren yükseliş trendinde olan ve son 6 işlem gününde de üst üste yükselen dolar/TL, bugün tarihi zirvesini 10,28'in üzerine taşıdı. Euro/TL ise 11,66'yı gördü.

Dolar/TL, Türkiye'de devam eden enflasyon-para politikası endişeleri ve doların küresel çapta değer kazanmasıyla birlikte yeni tarihi zirve olan 10 seviyesinin üzerindeki seyrini sürdürüyor.

Türk Lirası, dolar karşısında erimeye devam ediyor. Eylül ayının ilk haftasından itibaren yükseliş trendinde olan ve son 6 işlem gününde de üst üste yükselen dolar/TL, bugün tarihi zirvesini 10,28'in üzerine taşıdı. Euro/TL ise 11,66'yı gördü. 

Geçen hafta Cuma akşam 10 seviyesini aşan dolar/TL dün 9,95'li seviyelere kadar gerilese de tekrar 10 düzeyinin üzerine tırmanmıştı.

DÜNYA'da yer alan habere göre, pek çok ülke yükselen enflasyon nedeniyle hem gelişmekte olan, hem de gelişmiş ülkelerin merkez bankaları para politikalarını sıkılaştırırken; TCMB enflasyondaki yükselişe ve TL'de lokallerin alım gücünü düşüren değer kaybına rağmen para politikasını gevşetiyor.

Ekonomi