Dolar ve euro haftaya hareketli başladı

Dolar ve euro haftaya hareketli başladı
BDDK'nın kredi adımı sonrası dövizin seyri merak konusu. Haftaya düşüşle başlayan dolar ve euro kısa bir süre sonra yeniden yükseliş kaydetti.

BDDK tarafından cuma günü yayımlanan kurul kararına göre 15 milyon lira karşılığı yabancı para nakit varlığı bulunan şirketler, aktifleri veya yıllık satış gelirlerinin yüzde 10'undan fazla yabancı para nakit varlığı tutuyorlarsa TL cinsi nakdi ticari kredi kullanamayacak.

Bu düzenleme sonrası döviz kurlarının nasıl bir süreç yaşayacağı merakla bekleniyordu. Dolar ve euro haftaya hareketli başladı. Günün ilk saatlerinde Dolar/TL 16.09 ve Euro/TL 17.02 seviyelerine kadar geriledi. Bu seviyelerden gelen tepki alımları sonrası dolar/TL 16,55'e; euro/TL ise 17,50'nin üzerine çıktı.

Cuma akşamı açıklanan kararın ardından dolar/TL Türkiye piyasaları kapanmışken bankalararası piyasada düşük hacimli işlemlerde 17.36 lira seviyelerinden hızla 16.40 lira seviyelerine kadar gerilemişti. Döviz kurları ve borsada oynaklığın sürebileceği belirtiliyor. (Kısa Dalga)

Ekonomi