Donald Trump'ın malikanesine FBI baskını

Donald Trump'ın malikanesine FBI baskını
FBI, eski ABD Başkanı Trump'ın Florida'da bulunan malikanesine baskın düzenledi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Florida'da bulunan malikanesi Mar A Lago'ya FBI tarafından baskın düzenlendiğini açıkladı. Trump, "Palm Beach Florida'da bulunan güzel evim kalabalık bir grup FBI ajanı tarafından kuşatıldı, basıldı ve işgal edildi" dedi.


FBI baskınının nedeniyle ilgili bir açıklama yapmayan eski ABD Başkanı, "Özel kasama bile girdiler" diye konuştu.

Aramanın kendisinden habersiz yapıldığını belirten Trump, "Buna benzer bir şey daha önce hiçbir ABD Başkanı'na yapılmadı" ifadelerini kullandı.

FBI'dan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, New York Times soruşturmaya yakın iki kaynağa dayandırdığı haberinde aramanın Trump'ın Beyaz Saray'dan ayrılırken yanında götürdüğü belgelere dayandığını öne sürdü. Trump'ın 15 kutu dolusu materyali ABD Ulusal Arşivi yetkililerinin taleplerine karşın aylardır iade etmediği belirtiliyor.

ABD Başkanlarının Beyaz Saray'dan resmi olarak kabul edilen belgeleri konut dışına çıkarmaları yasak. Ancak Washington Post Gazetesi, Donald Trump'ın aralarında Kuzey Kore Lider Kim Jong-un'un mektuplarının da olduğu bir çok resmi evrağı Beyaz Saray'dan uygunsuz bir şekilde çıkardığını iddia etti.

Dünya