Dostlarından Can Atalay'a doğum günü sürprizi: Unutmuyoruz, unutmayız

Dostlarından Can Atalay'a doğum günü sürprizi:  Unutmuyoruz, unutmayız
Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Avukat Can Atalay'ın arkadaşları doğum günü için sürpriz hazırladı. Atalay'ın dostları, Maçka Parkı’nda bir araya gelerek mesaj yayınladı.

Gezi davasına yönelik yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan ve İstanbul'un Silivri ilçesindeki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Avukat Can Atalay'ın dostları doğum günü için sürpriz hazırladı. Atalay’ın dostları, arkadaşları, yakınları Maçka Parkı’nda bir araya gelerek doğum gününü kutladı.

Timur Soykan, Hilmi Hacaloğlu, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Elif Ilgaz, Hüseyin Tahmaz, Murat Kaspar, Mustafa Hoş’un da olduğu çok sayıda gazeteci, Tora Pekin, Akın Atalay, Kemal Aytaç’ın da bulunduğu çok sayıda avukatın da katıldığı doğum günü sürprizinde “Sen bizim Can’ımızsın” ve "Her felaketin haklı çıkardığı doğayı, bilimi ve meslek etiğini savunan Gezi tutsaklarına selam olsun" pankartlarıyla mesajlarını iletti. Can Atalay'a doğum günü için iletilen mesaj şu şekilde:

"Sen bizim Can’ımızsın.
Biz unutmuyoruz, unutmayız.
Doğum gününü unutmayız mesela, sizi bizden ayırdıkları her günü hafızamıza kazıdığımız gibi aklımızda.
Her afet, Gezi tutuklularını haklı çıkarırken, dışarıdaki mücadelede gözlerimizin sizi aradığı bu günleri unutmayız.
Bu depremi unutmayız, unutturmayız.
Yıkılan kentlerin, su basan çadırların, sayısı tam açıklanmayan o canların, apar topar kaldırılan enkazların hesabını sorarken birlikte olacağız. Az kaldı.
Baharı özgürce karşılamak dileğiyle hasretle kucaklarız."

Gündem