Döviz deniz yolculuğunu da vurdu: TURYOL, maliyet artışı sebebiyle bazı seferlerini durdurdu

Döviz deniz yolculuğunu da vurdu: TURYOL, maliyet artışı sebebiyle bazı seferlerini durdurdu
Vapur işletmecisi Turyol, ‘ağır ekonomik koşulların tetiklediği sebepler’den dolayı bazı seferlerini ‘maliyetlerin karşılanabileceği şartların oluşabileceği süreye kadar’ durdurduğunu açıkladı.

Kurdaki artış ve dalgalanma vapur yolculuklarını da vurdu. Turyol’un internet sitesindeki açıklamada maliyetlerin karşılanamayacak boyuta geldiği belirtilerek, bazı seferlerin durdurulduğu belirtildi. Açıklama şöyle:

 “Ülkemizin içinde bulunduğu ağır ekonomik koşulların tetiklediği önlenemez enflasyon artışları, denizde kullandığımız akaryakıta son bir ay içinde yüzde 32, bir yıl içinde ise yüzde 110 oranında uygulanan fiyat artışları, gemilerimizin ihtiyaç duyduğu teknik malzemelerin fiyatlarının dövize endeksli oluşu, dövizin yine bir yıl içinde yaklaşık yüzde 100 artışı yada TL’nin tüm yabancı paralar karşısında olağanüstü değer kaybına uğrayarak devalue edilmesi gibi bir çok faktör artık bizleri maliyetlerimizi karşılayamayacak boyuta getirmiştir.

Büyük özveri içinde yaz veya kış demeden hizmet ettiğimiz İstanbul kalkışlı Çınarcık ve Esenköy seferlerini,ve Kadıköy(Metro İskele)-Karaköy/Eminönü seferlerini  maliyetlerimizin karşılanabileceği şartların oluşabileceği süreye kadar durdurmuş bulunduğumuzu üzülerek belirtmek isteriz.”

Ekonomi