DP lideri Uysal: "Beştepe etrafında kümelenmiş çıkar gruplarını kastettim"

DP lideri Uysal:  "Beştepe etrafında kümelenmiş çıkar gruplarını kastettim"
Cumhurbaşkanı adayı kriterleri arasında "20 yıllık Akp döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak" maddesini de sayan DP lideri Uysal'dan yeni açıklama: "Kastettiğim kişiler açıkça Beştepe etrafında kümelenmiş dar çıkar gruplarıdır. Altılı masadaki liderler değil."

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili tartışmalar üzerine 10 Nisan'da Twitter'da açıklama yapmıştı. Uysal şöyle demişti:

"Türk Milleti’nin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var; 1) 20 yıllık Akp döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak, 2) Seçilebilirlik, 3) Seçim sonrası 20 yılda Akp tarafından ‘devr-i sabık’ muamelesine maruz kalan TC Devleti’ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi..."

Uysal'ın "20 yıllık Akp döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak" kriteriyle altılı masada yer alan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın kastettiği yorumları yapılmıştı.

Uysal, yeni bir açıklama daha yaptı ve şunları söyledi: "Kastettiğim kişiler açıkça Beştepe etrafında kümelenmiş dar çıkar gruplarıdır. Ortak bir yaşam inşası için 6’lı Masa etrafında bir araya gelmiş partiler/liderler değildir” dedi."

ekran-resmi-2022-04-14-09-02-42.png

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın 10 Nisan’da, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama tartışma yaratmıştı. Uysal, bugün yeni bir paylaşımla sözlerine açıklık getirdi. Uysal’ın sosyal medyadan yaptığı yeni açıklama şu şekilde:

“Bu konuya dair ifadelerimin farklı mecralarda maksadım dışında yorumlandığını üzülerek gözlemliyorum. Kastettiğim kişiler açıkça Beştepe etrafında kümelenmiş dar çıkar gruplarıdır. Ortak bir yaşam inşası için 6’lı Masa etrafında bir araya gelmiş partiler/liderler değildir.”

Politika